Gastronomija

O restoranima, hrani, delicijama... Recepti, recenzije, savjeti...

Subota, 24 Rujan 2016

Restoran Angelus, Varaždin

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Varaždin - grad baroka. Tako ga zovu, ne bez razloga; stvarno je predivan, grad po mjeri čovjeka. Zbog svega onog što on jest, da sad ne nabrajam, Varaždin je turistički…
Srijeda, 14 Rujan 2016

Jeli smo najtežu deep-dish pizzu! (foto priča)

Napisala Silvija Munda
(Reading time: 1 minute)
Možda čak i na svijetu, vrlo vjerojatno u Europi, a definitivno u Hrvatskoj, najteža deep dish pizza napravljena je i poslužena na otvaranju nove lokacije pizzerije Chello, u Zagorskoj ulici…
(Reading time: 1 minute)
Autori: Glorija i Darijan Katalinić Recept za Chicago Style pizzu je individualan; svaki pizza majstor ima vlastitu izvedbu ove doista posebne pizze.  Baš tako i pizza majstor Darijan Katalinić, vlasnik…
Petak, 12 Kolovoz 2016

Mrkvica torta

Napisala Silvija Munda
(Reading time: 1 minute)
Recept iz restorana Kormoran Mrkvica torta Biskvit  Sastojci: 250 g brašna 400 g šećera 2 žličice cimeta 2 žličice praška za pecivo 3 dcl ulja 4 jaja 100 g sjeckanih…
Četvrtak, 11 Kolovoz 2016

Restoran Kormoran i prava formula za posjet

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Ovo nije bio moj prvi susret s restoranom Kormoran, smještenim u samom Kopačkom ritu, ali ovog puta sam pronašao pravu formulu za odlazak u Kormoran. Možda vam se ovaj uvod…
Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2016

Restoran Badi, Lovrečica

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Ako tražite dokaz da restoran može raditi 30-ak godina i pritom biti u samom vrhu gastro scene, a da se istovremeno ne nalazi u centru grada ili barem u neposrednoj…
Nedjelja, 17 Srpanj 2016

Restoran Đerdan, Bosanska Gradiška

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Kada krenete na ručak u Bosansku Gradišku, da ćete jesti odlično meso, to očekujete, ali da ćete naći neke od najboljih njoka koje ste kušali... E, to ne očekujete.  No…
Četvrtak, 30 Lipanj 2016

Losos za gurmane i hedoniste

(Reading time: 1 minute)
Istinski gurmani neće propustiti à la carte restoran Kaiser koji se ubraja među deset najboljih restorana u Sloveniji. Ne morate biti gost Hotela Rogaška & ROI Spa da biste iznenadili…
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Zelena pašta sa škampima

(Reading time: 1 minute)
Sastojci (za 3 osobe): 500 g očišćenih svježih ili smrznutih škampi 500 g ravnih zelenih lazanja Paštaria 2,5 dl vrhnja za kuhanje Tonka maslinovo ulje 50 g maslaca 1 crveni…
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Špageti s plodovima mora

(Reading time: 1 minute)
Sastojci (za 4 osobe): 1,5 kg dagnji 500 g špageta Paštaria 2 manje glavice crvenog luka 500 g mini rajčica češnjak vezica peršina 3 dl bijelog vina maslinovo ulje sir…
Stranica 27 od 34