Gastronomija

O restoranima, hrani, delicijama... Recepti, recenzije, savjeti...

(Reading time: 1 minute)
Rezultati istraživanja međunarodnog tima pod vodstvom profesora Wolframa Weckwertha sa Sveučilišta u Beču pokazali su da je žitarica proso otpornija na sušu i vrućine od pšenice Stručnjaci već godinama upozoravaju…
(Reading time: 1 minute)
Hotel Esplanade proširio je svoju atraktivnu Gourmet drive-through ponudu jela za van na brzu varijantu à la carte porcija spremnih za konzumaciju. Osvježite svakodnevicu i počastite se slasnim klasicima Esplanadine kuhinje. Nazovite…
(Reading time: 1 minute)
Mario Bobanović, poznati hrvatski chef, nakon niza godina provedenih u gastronomiji radeći u renomiranim restoranima u zemlji i inozemstvu te hotelima poput Sunčanog Hvara i Falkensteinera te stažiranja u restoranu…
(Reading time: 1 minute)
Novi modernizirani vizualni identitet i logotip označavaju evoluciju brenda u kvaliteti hrane, održivosti i na području digitala Od 1954. Burger King® potiče svoje goste na kreativnost i samoizražavanje koristeći se…
(Reading time: 1 minute)
S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu korona virusom ovogodišnji Dani hrvatskog kulinarstva održali su se u online izdanju kako bi hrvatski kuhari i slastičari i dalje mogli težiti kulinarskoj…
(Reading time: 1 minute)
Bakalar, nadaleko poznata delicija koja je nezaobilazan dio svakog blagdanskog stola, dolazi iz Norveškog mora koje ima idealne uvjete za rast i razvoj ove vrste ribe. U Hrvatsku je, pretpostavlja…
(Reading time: 1 minute)
Obiteljski ručak za blagdane nezamisliv je bez primamljivog mirisa pečenog odojka. SPAR je stoga pripremio svježi odojak koji se može pronaći u SPAR supermarketima i INTERSPAR hipermarketima po prigodnoj cijeni…
(Reading time: 1 minute)
Bakalar je vrlo cijenjena riba koja se često koristi u prehrani, naročito sušen i soljen. U Hrvatskoj postoji tradicija njegove konzumacije unazad nekoliko stoljeća. U naše je krajeve, tj. u mediteranske…
(Reading time: 1 minute)
Bliži se Badnjak, a zna se - tradicionalno se na gotovo cijelom Mediteranu priprema bakalar. Glavna staništa bakalara su hladna mora sjevernog Atlantika, mora uz obale Norveške i Baltika, zatim…
(Reading time: 1 minute)
Najnovije zvijezde kućnih gastro druženja zovu se Hoshi, Fukushi, Aisuru, Umi, Vege i Sushi Box Mnogima najdraže doba, prosinac je poznat i kao posljednji mjesec u godini u kojem uživamo…
Stranica 1 od 21