Gastronomija

O restoranima, hrani, delicijama... Recepti, recenzije, savjeti...

Četvrtak, 21 Srpanj 2022

Preporuka za gastro izlet nedaleko Zagreba

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Obično, kad kažemo mali izlet iz Zagreba, pomislimo na Samobor, možda Zagorje ili Međimurje, ali... Da probate, možda, na sasvim suprotnu stranu? Na samo koji sat udaljenosti krije se divna…
(Reading time: 1 minute)
Jedan od najpopularnijih domaćih gastro brendova, Pekar iz Vinkovaca, ovih je dana predstavio novog člana svoje obitelji somun - lepinju roštilj! Kako drugačije, nego uz roštilj koji je okrijepio brojne…
(Reading time: 1 minute)
Poželite li se ponekad, pri posjetu tržnici, nakon shoppinga, odmoriti uz glazbeni intermezzo? Ili možda izaći u večernjim satima u kvart na čašu finog vina, neki od signature koktela by…
(Reading time: 1 minute)
Zagrebački hotel Esplanade u suradnji s Well-being brandom Materia premijerno predstavlja potpuno novi koncept otmjene i zdrave čajanke prilagođene za osobe na veganskoj prehrani kao i za one koji ne…
(Reading time: 1 minute)
Vjekoslav Žužić s otoka Krka ove godine ima najbolji pršut. To je potvrdila šampionska titula na osmim Danima hrvatskog pršuta koji se dva dana održavaju u Splitu. Novom titulom Žužić…
(Reading time: 1 minute)
Azijska kuhinja u mnogočemu se razlikuje od hrvatske, a neke od najvećih razlika jesu količina začina, ali i to što se njihova hrana jede štapićima i rukama. Hrvati jako vole…
(Reading time: 1 minute)
Ekstra djevičansko maslinovo ulje Vergal Frantoio, novigradske turističke kompanije Aminess, po četvrti put, proglašeno je jednim od najboljih svjetskih maslinovih ulja te je osvojilo zlatnu medalju na natjecanju The New…
(Reading time: 1 minute)
Sandro Užila, talentirani i mladi dizajner iz Pule, sa samo 30 godina može se pohvaliti zavidnim portfolijom. Njegov potpis stoji iza mnogih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu te jedini je…
(Reading time: 1 minute)
Biti u Podravini i Slavoniji, a ne uživati u prekrasnim slasticama gotovo je nemoguće! Posebno kad na svom tanjuriću imate pravo malo remek djelo koje skriva pravu fuziju okusa i…
(Reading time: 1 minute)
Nadahnuta proljećem, Ana u novom jelovniku donosi gurmansku eksploziju boja i okusa. Šparoge, tartufi, mladi špinat, alge, sok od krastavaca, velouté od koprive, ljubičasti krumpir, dimljeni romb, jadranske kozice, medvjeđi…
Stranica 2 od 34