Gastronomija

O restoranima, hrani, delicijama... Recepti, recenzije, savjeti...

Utorak, 01 Ožujak 2022

Nekad kultna kavana Imperial je obnovljena i jednostavno očarava  

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Možda je Dubrovnik trenutno najjači turistički adut, Hvar sigurno zauzima posebno mjesto u našoj turističkoj ponudi, tu je naravno i Bol na Braču pa Korčula, Brijuni... Mogli bi tako nabrajati…
Nedjelja, 20 Veljača 2022

Na zapadu ništa novo?

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Ova poznata rečenica iz naslova nije baš sasvim točna. U zapadnom dijelu Zagreba, točnije u Vrapču, nedavno je s radom počeo novootvoreni bistro Vrapčak. Bistro se nalazi uz nogometno igralište…
(Reading time: 1 minute)
Good Food i SoHo sushi rolls & poké bowls pripremaju posebne menije u duhu Dana zaljubljenih, kojima dominira boja ljubavi Kako bi slavili ljubav kao najjaču pokretačku silu nije potrebno…
(Reading time: 1 minute)
It zagrebačko mjesto ponovno nas je oduševilo premium ponudom za Fašnik koja našim nepcima stvara osjećaj raja na zemlji. Kratka, ali slatka – tako bismo mogli opisati veljaču koja je…
Četvrtak, 03 Veljača 2022

SoHo donosi boje, okuse i mirise Havaja

(Reading time: 1 minute)
Poznati zagrebački street food, SoHo sushi rolls & poké bowls, priprema četiri vrste poké bowls-a, a dodatan twist predstavlja mogućnost slaganja personalizirane zdjelice Jedan od najpopularnijih zagrebačkih street food restorana,…
(Reading time: 1 minute)
Hotel Kaj u Mariji bistrici predstavlja svoju gastro zvijezdu - restoran Academia u kojoj se na svakom tanjuru događa prava fuzija okusa u kojoj mogu uživati ljubitelji klasične, ali i…
(Reading time: 1 minute)
Stari recepti iz bakinih bilježnica vraćaju nas mirisom i okusom u djetinjstvo, a Orijent ih je okupio na jedno mjesto, u svojoj božićnoj ponudi Odbrojavamo zadnje dane do Božića, a…
(Reading time: 1 minute)
Jeste li kušali vrhunski med iz Požeško-slavonske županije? Nezamjenjiva je namirnica u modernoj kuhinji, samo jedna žličica dnevno jača imunitet, a u Europi je iznimno cijenjen medun hrasta sladuna Od…
Srijeda, 22 Prosinac 2021

Recepti za inćune po trogirski

(Reading time: 1 minute)
Marinirani i kuhani u limunovom soku idealni su za marendu na Badnjak "Srdela je hraniteljica, srdela je boginja, srdela je nezaobilazna, ali ima jedna mala srebrena riba, koja kada se…
(Reading time: 1 minute)
Stari recepti iz bakinih bilježnica vraćaju nas mirisom i okusom u djetinjstvo, a Orijent ih je okupio na jedno mjesto, u svojoj božićnoj ponudi Odbrojavamo zadnje dane do Božića, a…
Stranica 3 od 34