Ova poznata rečenica iz naslova nije baš sasvim točna. U zapadnom dijelu Zagreba, točnije u Vrapču, nedavno je s radom počeo novootvoreni bistro Vrapčak. Bistro se nalazi uz nogometno igralište NK Vrapče.
Na tom mjestu je uvijek bio više ili manje uspješan ugostiteljski objekt. Tradicija dobrih restorana vezanih uz nogomet i igrališta duga je i dobro poznata. Uvijek su tu bili dobri roštilji, odlična janjetina i nekoliko jako dobrih jela na žlicu, no ipak, Vrapčak se malo izdvaja iz tog društva.
Ok, imaju odličan roštilj, ali imaju i fantastičnog mladog kuhara koji sam obrađuje meso i, vjerujte, to se vidi. Chef Ivan Mudri sam radi smjesu za sva jela od mljevenog mesa i što reći - čovjek jednostavno zna.
Posebno tu treba izdvojiti njihov burger koji definitivno spada među bolje u gradu.
Naravno, tu je cijeli niz odličnih domaćih jela.
Bitno je naglasiti da su sva jela iznimno ukusna, sočna, mekana ili, bolje reći, vrlo užitna; bez previše masnoće, žilavih dijelova i tome slično.
Ipak, ono što se najviše izdvaja u cijeloj ovoj priči su odležani stejkovi black angusa; dakle, prava mesna delicija i, ono što je najbitnije, znaju ih fantastično pripremiti. Dok sam uživao u njihovom okusu, uhvatio sam se u razmišljanju - kada sam zadnji puta i gdje jeo tako dobro spremljene odležane stejkove i nisam se mogao sjetiti, a ti dovoljno govori samo za sebe.
Aleksandra i Siniša Gregurić, vlasnici Vrapčaka, već se dugo bave ugostiteljstvom pa tako imaju i poznati restoran Bourbon Grill u Njivicama, na otoku Krku, tako da ne sumnjamo kako će i ovaj objekt u Vrapču vrlo brzo dobiti svoje poklonike.
Restoran u kojem vam, onako s daškom nonšalantnosti, ponude vina Roberta Braje je sigurno restoran koji zna što su vina i ne podliježe pomodnim trendovima već imaju viziju točno što žele.
Na kraju obroka poslužili su nam štrudlu od jabuka i rudarsku greblicu i ne znaš koja je bolja.
Toliko u ovom osvrtu. Topla preporuka da ih posjetite; mi ćemo to svakako ponoviti, a onda slijedi velika reportaža.