Recept iz restorana Kormoran
Mrkvica torta
Biskvit
Sastojci:
- 250 g brašna
- 400 g šećera
- 2 žličice cimeta
- 2 žličice praška za pecivo
- 3 dcl ulja
- 4 jaja
- 100 g sjeckanih oraha
- 500 g naribane mrkve
Priprema:
U većoj posudi pomiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo, šećer i cimet. Miješajući dodajte ulje i jedno po jedno jaje te potom naribanu mrkvu i orahe. Kratko promiješajte mikserom, najmanjom brzinom.
U margarinom namazan i brašnom posut kalup za tortu isipajte trećinu biskvitne smjese i pecite 45 min. na 160 °C. Ponovite još dvaput s ostatkom smjese da se dobiju tri biskvitne podloge i ohladite.
Krema
Sastojci:
- 200 g margarina
- 500 g abc svježeg krem sira
- 400 g slatkog ili kiselog vrhnja
- 220 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 1 naranča (korica i sok)
Priprema:
Margarin narežite na listiće i izradite mikserom dok omekša. Dodajte abc sir i sve dobro izmiješajte mikserom da se smjesa izjednači. Dodajte slatko vrhnje, šećer u prahu, ekstrakt vanilije, sok i ribanu koricu naranče i sve zajedno izradite.
-> Svaki sloj biskvitne podloge premažite kremom, a ostatkom kreme premažite cijelu tortu izvana. Ukrasite po želji i dobro ohladite prije serviranja.