Petak, 12 Kolovoz 2016

Mrkvica torta

Napisala:  Foto: Helena Pletković
(Reading time: 1 minute)
Mrkvica torta

Recept iz restorana Kormoran

Mrkvica torta

Biskvit 

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 400 g šećera
  • 2 žličice cimeta
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 3 dcl ulja
  • 4 jaja
  • 100 g sjeckanih oraha
  • 500 g naribane mrkve

Priprema:

U većoj posudi pomiješajte prosijano brašno s praškom za pecivo, šećer i cimet. Miješajući dodajte ulje i jedno po jedno jaje te potom naribanu mrkvu i orahe. Kratko promiješajte mikserom, najmanjom brzinom.
U margarinom namazan i brašnom posut kalup za tortu isipajte trećinu biskvitne smjese i pecite 45 min. na 160 °C. Ponovite još dvaput s ostatkom smjese da se dobiju tri biskvitne podloge i ohladite.

Krema

Sastojci:

  • 200 g margarina
  • 500 g abc svježeg krem sira
  • 400 g slatkog ili kiselog vrhnja
  • 220 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 naranča (korica i sok)

Priprema:

Margarin narežite na listiće i izradite mikserom dok omekša. Dodajte abc sir i sve dobro izmiješajte mikserom da se smjesa izjednači. Dodajte slatko vrhnje, šećer u prahu, ekstrakt vanilije, sok i ribanu koricu naranče  i sve zajedno izradite.

-> Svaki sloj biskvitne podloge premažite kremom, a ostatkom kreme premažite cijelu tortu izvana. Ukrasite po želji i dobro ohladite prije serviranja.