Petak, 30 Rujan 2016

Kraljevski štrukli

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 minute)
Kraljevski štrukli

Recepti iz novog jelovnika restorana Dvorac Mihanović - chef  Mirko Ljubić

Desert

Sastojci:

Tijesto:

  • Brašno bijelo – 0,10 kg 
  • Sir svježi  - 0,08 kg
  • Jaje - 1 kom
  • Šećer – 0,01 kg
  • Sol
  • Ulje - 0,05 l
  • Kiselo vrhnje
  • Voda

Umak od šljiva:

  • Šljive svježe – 0,10 kg
  • Šećer – 0,01 kg
  • Vanilin šećer – 0,001 kg
  • Crno vino 0,05 l
  • Krušne mrvice  - 0,02 kg

Priprema:

Napravimo vučeno tijesto od bijelog brašna, ulja, vode i soli, zatim ga ostavimo da odstoji oko pola sata. Razvučemo ga da tijesto bude tanko i napunimo nadjevom od svježeg sira u koje smo prethodno stavili jaje, kiselo vrhnje i sol. Tako pripremljeno tijesto i sir zamotamo te režemo na komade. Skuhamo u vodi te poslužimo s krušnim mrvicama i umakom od šljiva.

Jeste li znali?

Kraljevske štrukle ugostiteljska ekipa Terma Tuhelj pripremila je prilikom posjeta norveškog kralja i kraljice Hrvatskoj i tadašnjem predsjedniku Ivi Josipoviću, kada su kuhali svečani ručak na Pantovčaku prilikom njihovog posjeta.