Recepti iz novog jelovnika restorana Dvorac Mihanović - chef Mirko Ljubić
Desert
Sastojci:
Tijesto:
- Brašno bijelo – 0,10 kg
- Sir svježi - 0,08 kg
- Jaje - 1 kom
- Šećer – 0,01 kg
- Sol
- Ulje - 0,05 l
- Kiselo vrhnje
- Voda
Umak od šljiva:
- Šljive svježe – 0,10 kg
- Šećer – 0,01 kg
- Vanilin šećer – 0,001 kg
- Crno vino 0,05 l
- Krušne mrvice - 0,02 kg
Priprema:
Napravimo vučeno tijesto od bijelog brašna, ulja, vode i soli, zatim ga ostavimo da odstoji oko pola sata. Razvučemo ga da tijesto bude tanko i napunimo nadjevom od svježeg sira u koje smo prethodno stavili jaje, kiselo vrhnje i sol. Tako pripremljeno tijesto i sir zamotamo te režemo na komade. Skuhamo u vodi te poslužimo s krušnim mrvicama i umakom od šljiva.
Jeste li znali?
Kraljevske štrukle ugostiteljska ekipa Terma Tuhelj pripremila je prilikom posjeta norveškog kralja i kraljice Hrvatskoj i tadašnjem predsjedniku Ivi Josipoviću, kada su kuhali svečani ručak na Pantovčaku prilikom njihovog posjeta.