Petak, 30 Rujan 2016

Juneći file na dvorski način

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 minute)
Juneći file na dvorski način

Recepti iz novog jelovnika restorana Dvorac Mihanović - chef Mirko Ljubić

Glavno jelo

Sastojci:

  • Juneći file  - 0,18 kg
  • Zeleni papar – 0,01 kg
  • Kruh domaći -  1 šnita
  • Rikula  - 0,01 kg

Uštipci od sira

  • Brašno – 0,05 kg
  • Jaja – 1 kom
  • Ulje -  0,02 l
  • Sir trapist

Priprema

Na tanjur stavimo krišku kruha koju smo prethodno malo prepekli na žaru, zatim stavimo rikolu. Na tavi zagrijemo ulje i stavimo lagano peći file  te dodamo crno vino i zeleni papar. Sve zajedno još malo pirjamo dok se umak ne reducira. File stavimo na rikolu te ga prelijemo umakom u kojem smo pirjali file. Uz to serviramo pečene uštipke koje smo pripremili tako da smo u posudu stavili vodu i ulje da zakipi te u nju stavili brašno. Miješamo dok se ne počne odvajati od posude. Smjesu ohladimo i dodamo jaje  i naribani sir trapist. Sve zajedno dobro promiješamo i oblikujemo uštipke koje pečemo na vrelom ulju dok ne porumene.