Petak, 30 Rujan 2016

Juha od gljiva u zdjelici od kruha

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 minute)
Juha od gljiva u zdjelici od kruha

Recepti iz novog jelovnika restorana Dvorac Mihanović - chef Mirko Ljubić

Juha

Sastojci:

  • Gljive razne – 0,05 kg
  • Luk – 0,01 l
  • Sol
  • Papar
  • Peršin svježi
  • Vegeta
  • Vino bijelo – 0,05 l
  • Slatko vrhnje
  • Ulje suncokreta
  • Zdjelica od kruha

Priprema:

Sitno sjeckani luk kratko pirjamo na vatri i zatim stavimo gljive, dodamo začine i sve zajedno pirjamo još 15 minuta. Nakon toga zalijemo vodom i zagustimo brašnom do željene gustoće. Pripremljenu juhu stavimo u zdjelicu od kruha i po vrhu prelijemo slatkim vrhnjem.