Recept iz novog jelovnika restorana Dvorac Mihanović - chef Mirko Ljubić
Toplo predjelo
Sastojci:
Palačinke
- Bijelo brašno - 0,05 kg
- Jaja - 1 kom
- Obična voda 0,10 l
- Peršin
- Ulje suncokreta
- Sol
Nadjev
- Šampinjoni svježi – 0,10 kg
- Luk – 0,05 kg
- Vegeta – 0,01 kg
- Tikvice - 0,02 kg
- Svježa paprika – 0,01 kg
- Sir ribani parmezan – 0,005 kg
- Poriluk – 1 list
Priprema:
Ispečemo slane palačinke iz navedenih sastojaka. Na ulju pirjamo luk i povrće te začinimo vegetom i solju. Kad je jelo gotovo dodamo parmezan, lagano promiješamo te umotamo jelo u palačinku koju zavežemo porilukom tako da dobije oblik pinkleca.
Napravimo pjenicu od slatkog vrhnja, soli i bijelog luka te na nju serviramo pripremljeni pinklec. Dekoriramo s vlascem i tostiranim tikvicama.