Petak, 30 Rujan 2016

Tuheljski pinklec

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 minute)
Tuheljski pinklec

Recept iz novog jelovnika restorana Dvorac Mihanović - chef Mirko Ljubić

Toplo predjelo

Sastojci:

Palačinke

  • Bijelo brašno  - 0,05 kg
  • Jaja  - 1 kom
  • Obična voda 0,10 l
  • Peršin
  • Ulje suncokreta
  • Sol

Nadjev

  • Šampinjoni svježi – 0,10 kg
  • Luk – 0,05 kg
  • Vegeta – 0,01 kg
  • Tikvice  - 0,02 kg
  • Svježa paprika – 0,01 kg
  • Sir ribani parmezan – 0,005 kg
  • Poriluk – 1 list

Priprema:

Ispečemo slane palačinke iz navedenih sastojaka. Na ulju pirjamo luk i povrće te začinimo vegetom i solju. Kad je jelo gotovo dodamo parmezan, lagano promiješamo te umotamo jelo u palačinku koju zavežemo porilukom tako da dobije oblik pinkleca.

Napravimo pjenicu od slatkog vrhnja, soli i bijelog luka te na nju serviramo pripremljeni pinklec. Dekoriramo s vlascem i tostiranim tikvicama.