Gastronomija

O restoranima, hrani, delicijama... Recepti, recenzije, savjeti...

Srijeda, 16 Ožujak 2016

Recept: Iva Pehar - Kolač od jabuka s hrenom (desert)

Napisala Silvija Munda
(Reading time: 1 minute)
Treće poglavlje Premium priče održano je u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu. Ususret Uskrsu, glavna namirnica bio je hren, kojeg je osigurala ludbreška tvrtka Agro Altera, a u 5 sljedova jela (od…
Ponedjeljak, 22 Veljača 2016

Galerija Kulin Galović

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Ne zna se pouzdano kada i zašto, a još manje kako, ali eto, London je postao eno-gastro centar svijeta. Nekako se sve najbitnije stvari događaju u Londonu. Biti na policama…
(Reading time: 1 minute)
Domaći farmeri na svinjogojskim farmama i farmama junadi svakodnevno uzgajaju životinje koje se hrane isključivo odabranom domaćom stočnom hranom. Na taj su način hrvatskim potrošačima osigurani svježi i domaći, uistinu hrvatski proizvodi od…
(Reading time: 1 minute)
Branko Ognjenović otkrio zanimljiv recept Pripremite iznenađenje za vaše goste – „pohane ćevape“ Ćevapi su prva asocijacija kad se pomisli na druženje s prijateljima i zanimljive razgovore. Jedu se najčešće…
Srijeda, 10 Veljača 2016

Kruh na treću za zdravlje i sreću

(Reading time: 1 minute)
Dvije sestre Anamaria i Zrinka Zajec ljubav prema kruhu i zdravim navikama pretočili su u K3 – kruh za zdravlje i sreću. Predani smo svakodnevnom kreiranju i izradi pekarskih proizvoda od…
(Reading time: 1 minute)
Vrijeme je za najveću sarmu ikad Zimski dani vrijeme su kada svi volimo pojesti dobru hranu na žlicu, a kako bi uživali u samo najboljim okusima tradicionalne kuhinje sarma je…
Ponedjeljak, 11 Siječanj 2016

Pivo u kulinarstvu

(Reading time: 1 minute)
Tajne pivskih marinada Mariniranje mesa i ribe u pivu može uvelike smanjiti nastanak štetnih kancerogenih spojeva – Pivo kao dodatak juhama, gulašima, umacima i slasticama Kuhanje s pivom posljednjih se…
Ponedjeljak, 11 Siječanj 2016

Jela stvorena za zimu

(Reading time: 1 minute)
U ovo doba godine najpopularniji su za jelo suhomesnati proizvodi.  Iako se u zadnje vrijeme često u medijima mogu naći informacije o njihovoj štetnosti, uvjereni smo da prednosti ipak ima…
Subota, 09 Siječanj 2016

Trendovi oko nas: Fleksitarijanstvo

(Reading time: 1 minute)
Fleksitarijanci su skupina vegetarijanaca koji povremeno konzumiraju meso Fleksitarijanci uglavnom konzumiraju hranu biljnog porijekla i prema tome naginju vegetarijanskoj prehrani jer znaju da je prehrana s obiljem hrane biljnog podrijetla…
(Reading time: 1 minute)
Bliži se vrijeme Božića, vrijeme koje se provodi s najmilijima, okupljeni oko blagdanskog stola. Vrijeme je to i kad se u dobrom društvu uživa u raznim delicijama, prvenstveno u jelima…
Stranica 30 od 34