Vrijeme je za najveću sarmu ikad Zimski dani vrijeme su kada svi volimo pojesti dobru hranu na žlicu, a kako bi uživali u samo najboljim okusima tradicionalne kuhinje sarma je…
Tajne pivskih marinada Mariniranje mesa i ribe u pivu može uvelike smanjiti nastanak štetnih kancerogenih spojeva – Pivo kao dodatak juhama, gulašima, umacima i slasticama Kuhanje s pivom posljednjih se…
U ovo doba godine najpopularniji su za jelo suhomesnati proizvodi. Iako se u zadnje vrijeme često u medijima mogu naći informacije o njihovoj štetnosti, uvjereni smo da prednosti ipak ima…
Fleksitarijanci su skupina vegetarijanaca koji povremeno konzumiraju meso Fleksitarijanci uglavnom konzumiraju hranu biljnog porijekla i prema tome naginju vegetarijanskoj prehrani jer znaju da je prehrana s obiljem hrane biljnog podrijetla…
Bliži se vrijeme Božića, vrijeme koje se provodi s najmilijima, okupljeni oko blagdanskog stola. Vrijeme je to i kad se u dobrom društvu uživa u raznim delicijama, prvenstveno u jelima…
Vraćajući se domu svom s Korčule, negdje na autoputu (ako se ne varam, oko izlaza Šestanovac) pojavilo se pitanje: gdje ćemo na ručak? Nije to nimalo lako pitanje, jer prvo…
"Lumblija" je starinski kolač nastao u Blatu na otoku Korčuli. Priprema se već skoro 200 godina, a priča o njegovom nastanku seže u doba Napoleona. Dakle, kada je Napoleon osvojio…
Dolaskom jeseni sve više boravimo kod kuće, a roštiljanja na otvorenom polagano ostaju iza nas. No,uživanje u okusu i mirisu roštilja moguće je i u prostoru u kojem boravimo, a…
Brojna istraživanja potvrdila važnost crvenog mesa u prehrani Početak je nove školske i studentske godine, no jednako tako i poslovne godine. Nakon ljetnog odmora često se pitamo kako se što…
PIK grill specijaliteti - „Volim roštilj“ Iako se u rujnu svi već prisjećamo ljeta kao prošlog svršenog vremena, nadolazeći dani idealni su za produžetak sezone roštiljanja, a time i lijepih…