Gastronomija

O restoranima, hrani, delicijama... Recepti, recenzije, savjeti...

Četvrtak, 12 Studeni 2015

Gastro Italiano

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Vraćajući se domu svom s Korčule, negdje na autoputu (ako se ne varam, oko izlaza Šestanovac) pojavilo se pitanje: gdje ćemo na ručak? Nije to nimalo lako pitanje, jer prvo…
Srijeda, 14 Listopad 2015

Lumblija, Blato

(Reading time: 1 minute)
"Lumblija" je starinski kolač nastao u Blatu na otoku Korčuli. Priprema se već skoro 200 godina, a priča o njegovom nastanku seže u doba Napoleona. Dakle, kada je Napoleon osvojio…
(Reading time: 1 minute)
Dolaskom jeseni sve više boravimo kod kuće, a roštiljanja na otvorenom polagano ostaju iza nas. No,uživanje u okusu i mirisu roštilja moguće je i u prostoru u kojem boravimo, a…
Ponedjeljak, 21 Rujan 2015

Crveno meso i koncentracija

(Reading time: 1 minute)
Brojna istraživanja potvrdila važnost crvenog mesa u prehrani Početak je nove školske i studentske godine, no jednako tako i poslovne godine. Nakon ljetnog odmora često se pitamo kako se što…
(Reading time: 1 minute)
PIK grill specijaliteti - „Volim roštilj“ Iako se u rujnu svi već prisjećamo ljeta kao prošlog svršenog vremena, nadolazeći dani idealni su za produžetak sezone roštiljanja, a time i lijepih…
Ponedjeljak, 24 Kolovoz 2015

Ljetni recepti za svako doba dana

(Reading time: 1 minute)
Jeste li među onima koji u ljetne dane preferiraju laganiju kuhinju i jednostavna brza jela? Ipak, važno je voditi računa i o načinu prehrane uz brza jela, kako bi ona…
Srijeda, 12 Kolovoz 2015

Chello - raj za ljubitelje Chicago style pizza

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Zagrebačka pizzeria Chello za mene je bila nešto posve novo mada rade već cca četiri godine. Kako se u zadnje vrijeme bavim pizzama pokušavajući dokazati da pizza ne mora nužno…
Ponedjeljak, 10 Kolovoz 2015

Pravi izbor namirnica za dojenčad

(Reading time: 1 minute)
Tri jednostavna recepta za prve korake uz crveno meso Prehrambene navike stvaraju roditelji od najranijih bebinih dana Posljednja provedena istraživanja potvrđuju da kod izbora pravilne prehrane i izgradnje pozitivnog odnosa…
(Reading time: 1 minute)
Gastro inspiracije ovog mjeseca - Gazpacho juha i Punjeno povrće U ovim toplim danima većina ljudi preferira jednostavan ručak koji neće oduzeti previše vremena za pripremu. Stoga, da bi proveli…
Ponedjeljak, 13 Srpanj 2015

Savršena delicija starih Rimljana

(Reading time: 1 minute)
Jeste li znali da je u doba Rimljana mortadela bila čak devet puta skuplja od kruha, triput skuplja od pršuta i dvaput od maslinovog ulja? Naime, nekoć je mortadela bila…
Stranica 31 od 34