Gastronomija

O restoranima, hrani, delicijama... Recepti, recenzije, savjeti...

Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Pašta u umaku od gljiva i sjemenki

(Reading time: 1 minute)
Sastojci: sir Grabancijaš gljive timijan ružamarin sjemenke lana, suncokreta i buće maslinovo ulje vrhnje za kuhanje češnjak Priprema: Narezati gljive. U mužaru natući čenjak, maslinovo ulje i ružamarin. Paštu skuhati…
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Vijak s dimljenim lososom

(Reading time: 1 minute)
Sastojci (za 4 osobe): • 100 g dimljenog lososa • 500 g vijka Paštara • 0,4 dcl vrhnja za kuhanje Tonka • 10 g kapara • češnjak • maslinovo ulje…
(Reading time: 1 minute)
Sastojci (za 4 osobe): 500 g šurlica Paštaria 60 dag šparoga 10 dag istarskog pršuta bosiljak sok i korica limuna sir Grana Padano maslinovo ulje začini: sol, papar, bosiljak Priprema:…
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Pašta fažol

(Reading time: 1 minute)
Sastojci: celer crveni luk mrkva grah koncentrat i pasata od rajčica maslinovo ulje   Priprema: Nasjeckati mrkvu, luk i celer i popržiti ih na maslinovu ulju. Paštu skuhati prema uputama,…
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Plava dolina

(Reading time: 1 minute)
Sastojci (za 4 osobe): 500 g lazanja rica Paštaria 2 dl vrhnja za kuhanje Tonka 500 g srdela crveni luk češnjak 800 g pasate od rajčica 100 g kapara 100…
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Hladna pašta s piletinom i povrćem

(Reading time: 1 minute)
Sastojci (za 2 osobe): 150 g pilećih prsa 60 g mozzarelle 180 g kiselog vrhnja Tonka 250 g puža Paštaria 100 g tikvica crvena paprika 5 mini rajčica peršin kokosov…
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Pašta u umaku od tune i celera

(Reading time: 1 minute)
Sastojci (za 4 osobe): crveni luk 500 g tricolore vijka Paštaria 500 g mini rajčica list celera 100 g tune 100 g sira Grabancijaša maslinovo ulje vezica peršina začini: sol,…
Četvrtak, 05 Svibanj 2016

Splitski đir - 4 asa

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Split je, kažu, najljepši grad na svijetu; svi znaju za Dioklecijanovu palaču, a mi, domaći, više ga znamo po Hajduku. Dugo je bio samo grad u kojem ste čekali trajekt…
Četvrtak, 28 Travanj 2016

ChevapRolls - stara jela u novom ruhu

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Kad god se sjetim djetinjstva, zatvorim oči i mogu namirisati mamine palačinke. To su mirisi koji se ne zaboravljaju... Ubrzo nakon toga, nekako, u ustima osjetim okus vrućih palačinki s…
Srijeda, 06 Travanj 2016

Proljetni meni s crvenim mesom

(Reading time: 1 minute)
Umor i iscrpljenost svladajte ispravnom prehranom Proljeće je vrijeme buđenja iz zimskog sna. Razdoblje kada bi naš organizam trebao biti pun energije. No većina nas se zapravo osjeća umorno. Puno…
Stranica 28 od 34