Gastronomija

O restoranima, hrani, delicijama... Recepti, recenzije, savjeti...

Nedjelja, 17 Srpanj 2016

Restoran Đerdan, Bosanska Gradiška

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Kada krenete na ručak u Bosansku Gradišku, da ćete jesti odlično meso, to očekujete, ali da ćete naći neke od najboljih njoka koje ste kušali... E, to ne očekujete.  No…
Četvrtak, 30 Lipanj 2016

Losos za gurmane i hedoniste

(Reading time: 1 minute)
Istinski gurmani neće propustiti à la carte restoran Kaiser koji se ubraja među deset najboljih restorana u Sloveniji. Ne morate biti gost Hotela Rogaška & ROI Spa da biste iznenadili…
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Zelena pašta sa škampima

(Reading time: 1 minute)
Sastojci (za 3 osobe): 500 g očišćenih svježih ili smrznutih škampi 500 g ravnih zelenih lazanja Paštaria 2,5 dl vrhnja za kuhanje Tonka maslinovo ulje 50 g maslaca 1 crveni…
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Špageti s plodovima mora

(Reading time: 1 minute)
Sastojci (za 4 osobe): 1,5 kg dagnji 500 g špageta Paštaria 2 manje glavice crvenog luka 500 g mini rajčica češnjak vezica peršina 3 dl bijelog vina maslinovo ulje sir…
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Crvena pašta s maslinama

(Reading time: 1 minute)
Sastojci (za 4 osobe): crveni luk 2 režnja češnjaka 500 g peneta Paštaria 1 kg mini rajčica 10 dag crnih maslina maslinovo ulje vezica peršina začini: sol, papar, bosiljak Priprema:…
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Pašta u umaku od gljiva i sjemenki

(Reading time: 1 minute)
Sastojci: sir Grabancijaš gljive timijan ružamarin sjemenke lana, suncokreta i buće maslinovo ulje vrhnje za kuhanje češnjak Priprema: Narezati gljive. U mužaru natući čenjak, maslinovo ulje i ružamarin. Paštu skuhati…
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Vijak s dimljenim lososom

(Reading time: 1 minute)
Sastojci (za 4 osobe): • 100 g dimljenog lososa • 500 g vijka Paštara • 0,4 dcl vrhnja za kuhanje Tonka • 10 g kapara • češnjak • maslinovo ulje…
(Reading time: 1 minute)
Sastojci (za 4 osobe): 500 g šurlica Paštaria 60 dag šparoga 10 dag istarskog pršuta bosiljak sok i korica limuna sir Grana Padano maslinovo ulje začini: sol, papar, bosiljak Priprema:…
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Pašta fažol

(Reading time: 1 minute)
Sastojci: celer crveni luk mrkva grah koncentrat i pasata od rajčica maslinovo ulje   Priprema: Nasjeckati mrkvu, luk i celer i popržiti ih na maslinovu ulju. Paštu skuhati prema uputama,…
Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Plava dolina

(Reading time: 1 minute)
Sastojci (za 4 osobe): 500 g lazanja rica Paštaria 2 dl vrhnja za kuhanje Tonka 500 g srdela crveni luk češnjak 800 g pasate od rajčica 100 g kapara 100…
Stranica 28 od 34