Ponedjeljak, 20 Lipanj 2016

Plava dolina

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 1 minute)
Plava dolina

Sastojci (za 4 osobe):

  • 500 g lazanja rica Paštaria
  • 2 dl vrhnja za kuhanje Tonka
  • 500 g srdela
  • crveni luk
  • češnjak
  • 800 g pasate od rajčica
  • 100 g kapara
  • 100 g maslina
  • 2 dl bijelog vina
  • 100 g oštrog brašna
  • 100 g sira Grana Padano
  • maslinovo ulje
  • peršin
  • začini: sol, papar

Priprema:

Očistiti srdele. Nasjeckati luk, peršin i češnjak.

Srdele uvaljati u oštro brašno i potom ih popržiti na maslinovu ulju. Kad su gotove, staviti ih na papir da upije višak masnoće.

Popržiti češnjak i luk, dodati im pasatu, začiniti solju i paprom te na kraju dodati peršin, kapare i crne masline. Sve podliti bijelim vinom i dodati vrhnje za kuhanje. U umak dodavati pržene srdele.

Paštu skuhati prema uputama i kad je gotova, dodati je u umak.

{youtube}v=km1wRV-peoo{/youtube}

 

Pusti pašti na volju