To kakvi su gurmani Talijani, ne treba posebno naglašavati. Isto tako, kada kažete Grana Padano ili Mortadela pa recimo Mozzarella i tako još neki proizvodi, prvo pomislite na Italiju. Mali…
Jeste li znali da crveno meso štiti vašu kožu od sunca? Brojna istraživanja, ali i iskustva nutricionista, dokazala su da nutrijenti poput beta karotena, vitamina C, A i E te…
U posljednjih nekoliko godina gluten je u središtu pozornosti brojnih rasprava nutricionista, liječnika, ali i potrošača, upravo zbog toga što nije neizostavan dio prehrane kao meso, voće ili povrće. Intoleranciju…
Kad sam prije skoro godinu dana s ekipom koju je predvodio Ivan Dropuljić krenuo put Slavonije u potragu za određenim pasminama svinja, sve je to izgledalo prilično neobavezno. Pet svinjskih…
Majstor kuhar Branko Ognjenović i Dunja Mutevelić pripremili lagane i fine zalogaje Nova kampanja za PIK Zlatnu kuhanu šunku i PIK Šunku u ovitku, koje imaju zajednički nazivnik s 2%…
U razgovorima o Braču, odmah uz turizam, tema je i brački kamen, poznat diljem svijeta. I da, vađenje kamena u kamenolomu iznimno je težak posao, ali kada slušam IvuJugovića kako…
Rožata, slastica koju mi „s kontinenta“ najviše vežemo uz Dubrovnik, ali možemo ju naći u skoro svim kutevima Lijepe naše. To je kolač koji izgleda prilično jednostavan za izradu, ali…
Soja se često koristi u prehrambenoj industriji, točnije u proizvodnji mesnih prerađevina, kao industrijski aditiv u funkciji stabilizatora, zgušnjivača, emulgatora te zamjene za meso i masti. Iako potrošači s pravom…