Gastronomija

O restoranima, hrani, delicijama... Recepti, recenzije, savjeti...

Nedjelja, 05 Srpanj 2015

Sapori 3, Zagreb

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
To kakvi su gurmani Talijani, ne treba posebno naglašavati. Isto tako, kada kažete Grana Padano ili Mortadela pa recimo Mozzarella i tako još neki proizvodi, prvo pomislite na Italiju. Mali…
Srijeda, 01 Srpanj 2015

Sve o pivu na Beer Championsu

(Reading time: 1 minute)
Beer Champions okupio mnogobrojne stručnjake na predavanju o kulturi pijenja piva – Ovogodišnja pobjednica Masterchefa Iva Pehar i gastronomski stručnjak Željko Šatović Gula parili ukusnu hranu s vrhunskim pivima s vrhunskim pivima Zagrebačke…
(Reading time: 1 minute)
Jeste li znali da crveno meso štiti vašu kožu od sunca? Brojna istraživanja, ali i iskustva nutricionista, dokazala su da nutrijenti poput beta karotena, vitamina C, A i E te…
Ponedjeljak, 18 Svibanj 2015

Mesne prerađevine koje ne sadrže gluten

(Reading time: 1 minute)
U posljednjih nekoliko godina gluten je u središtu pozornosti brojnih rasprava nutricionista, liječnika, ali i potrošača, upravo zbog toga što nije neizostavan dio prehrane kao meso, voće ili povrće. Intoleranciju…
Nedjelja, 17 Svibanj 2015

Svinjarija

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Kad sam prije skoro godinu dana s ekipom koju je predvodio Ivan Dropuljić krenuo put Slavonije u potragu za određenim pasminama svinja, sve je to izgledalo prilično neobavezno. Pet svinjskih…
(Reading time: 1 minute)
Majstor kuhar Branko Ognjenović i Dunja Mutevelić pripremili lagane i fine zalogaje  Nova kampanja za PIK Zlatnu kuhanu šunku i PIK Šunku u ovitku, koje imaju zajednički nazivnik s 2%…
Nedjelja, 17 Svibanj 2015

Konoba Kopačina

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
U razgovorima o Braču, odmah uz turizam, tema je i brački kamen, poznat diljem svijeta. I da, vađenje kamena u kamenolomu iznimno je težak posao, ali kada slušam IvuJugovića kako…
Srijeda, 13 Svibanj 2015

Zvjezdana rožata

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Rožata, slastica koju mi „s kontinenta“ najviše vežemo uz Dubrovnik, ali možemo ju naći u skoro svim kutevima Lijepe naše. To je kolač koji izgleda prilično jednostavan za izradu, ali…
Nedjelja, 10 Svibanj 2015

Jadransko more ostalo bez dva velikana

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Prije puno godina, tamo negdje oko Zadra, vikali su: „Oba su pala, oba su pala!“. E pa i ovaj put su oba pala, samo što se sada radi o dva zubaca…
(Reading time: 1 minute)
Soja se često koristi u prehrambenoj industriji, točnije u proizvodnji mesnih prerađevina, kao industrijski aditiv u funkciji stabilizatora, zgušnjivača, emulgatora te zamjene za meso i masti. Iako potrošači s pravom…
Stranica 32 od 34