Nije pristojno lizati prste, ali nakon ovog ćete morati! Otkrivamo kako napraviti najbolju janjetinu na ražnju! Postoji posebna ljubav između Hrvata i janjetine! Svjedoci tome su mnogobrojne fešte, domjenci ali…
Donosimo vam recept za tradicionalnu poticu bez koje je nemoguće zamisliti blagdane u Sloveniji. Sastojci za tijesto: 1000 g bijelog pšeničnog brašna 30 g kvasca 100 g maslaca 120 g…
Hrvoje Šalković dugo je godina punio stupce svojim putovanjima i knjigama, a posljednjih godina vodi jedan od boljih zagrebačkih restorana i gotovo da zaobilazi sva društvena događanja. Ipak, s vremena…
Prije nekoliko godina u hrvatsku je gastronomiju na velika vrata ušao najznačajniji svjetski gastro vodič, Michelin. Bilo je tu svakakvih izjava - od onih koji to ne doživljavaju pa do…
Roštiljanje na ugljen je jedno od najboljih način pečenja i pripremanja ukusne hrane. Već samo postavljanje vatre, miris dima, slušanje pucketanja briketa dovodi nas do užitka spajanja s prirodom. U…
Apsolutni ljetni hit koji morate svakako probati dolazi nam iz zajedničke radionice Vina Laguna i Art of bar, a radi se novim vinskim koktelima koji su svoju premijeru doživjeli na…
Samo oni pršuti koji imaju oznake zaštite Europske unije mogu nositi ime krčki, istarski, drniški i dalmatinski. Svi ostali su samo pršuti. Pršut je jedan od najkvalitetnijih mesnih proizvoda, a…
Bili smo u posjeti na gruntu Ivana Klena. Pitate se gdje je njegov grunt? Pa na tržnici Kvatrić! OK, dosta šale... "Grunt" je mala delikatesna trgovina u sklopu tržnice Kvatrić.…
Kada pričamo o vrhunskoj gastronomskoj ponudi, tada je Kvarner uvijek visoko na listi. Međutim, pritom obično mislimo na Opatiju, Volovsko, Lovran i ostala mala mjesta oko Rijeke, ali rijetko na…
Još jedno ljeto dolazi i još jedan izbor Dobrih restorana, to jest najboljih u Hrvata, je prošao... Naravno, još jednom na prvom su mjestu Rudolf Štefan i njegov Pelegrini. Mislim…