Gastronomija

O restoranima, hrani, delicijama... Recepti, recenzije, savjeti...

Četvrtak, 24 Svibanj 2018

Blu Locanda, Rovinj

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Rovinj, grad koji je više puta proglašavan za najuspješniju turističku destinaciju Hrvatske i danas slovi kao jedan od najljepših gradova naše obale. I stvarno, prošetati Rovinjem, uz more, dok sunce…
Petak, 23 Ožujak 2018

Baccalà della Mamma (mamin bakalar)

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Gastronomska raznolikost Hrvatske svima nam je poznata; toliko je tu raznolikih jela i okusa da je to teško sažeti. Međutim, postoje neki trenuci kada cijela Hrvatska miriši isto; naravno, u…
Nedjelja, 04 Ožujak 2018

Mala Stanica, Banja Luka

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Ne znam jesam li o ikojem restoranu čuo toliko dobrih priča kao o banjalučkom restoranu Mala Stanica. Naravno, shodno tome i moja očekivanja bila su velika, ali idemo redom. Restoran…
(Reading time: 1 minute)
Za nedavnog gostovanja nutricionistkinje Anite Šupe kod komičarke Marijane Perinić na zabavnom talk showu 'Ženska priča', između ove dvije Šibenčanke rodila se obostrana želja za nastavkom suradnje. Zato su odlučile…
(Reading time: 1 minute)
Svakim novim danom otkrivamo i nove gastro senzacije. Ljudska znatiželja za novim vodi nas u stvaranje savršenih kombinacija koje zavolimo na prvu. Zimski kokteli koje predstavlja splitski Terminal F savršen…
Četvrtak, 03 Kolovoz 2017

Santiny, Sveta Nedelja

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Sveta Nedelja, gradić između Zagreba i Samobora... I da, baš tako, kroz to se mjesto prolazilo i rijetko se stajalo. Samobor je blizu, a u samoj Svetoj Nedelji i nije…
Subota, 10 Lipanj 2017

Ljeto u Zagrebu je počelo - otvorena je terasa Oleander

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Još od 1920-i-neke, kada je Esplanade Zagreb Hotel po prvi put otvorio svoja vrata, pojam je elegancije, luksuza i čistog hedonizma. Uostalom i izgrađen je upravo s namjerom da prvenstveno…
Srijeda, 26 Travanj 2017

Koktel: Triple Orange G&T

(Reading time: 1 minute)
50 ml Gin Mare 200 ml 1724 tonika 1 barska žlica marmelade gorke naranče 5 uštrcka orange bittera 1 korica naranče   Ohladimo čašu te ulijemo gin, dodamo žlicu marmelade…
Ponedjeljak, 17 Travanj 2017

Intermezzo u Kvarneru

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Opatija bajna, pomalo uspavana heroina hrvatskog turizma. Kažem pomalo, jer događaju se pomaci i to veliki; ako se nastavi u tom pravcu doći će ona opet na staze stare slave.…
(Reading time: 1 minute)
Sastojci: 8 jaja 1 žlica vode 200 g meda 200 g brašna (integralnog) 400 g mljevenih lješnjaka ili badema 400 g naribane mrkve 1 žličica praška za pecivo 1 žličica…
Stranica 25 od 34