Gastronomija

O restoranima, hrani, delicijama... Recepti, recenzije, savjeti...

(Reading time: 1 minute)
Šparoge s razlogom uživaju kraljevski status, a u kombinaciji s jajima prava su  poslastica za cijelu obitelj Često čujemo kako je najzdravije pripremati jela sa sezonskim namirnicama, a upravo je…
(Reading time: 1 minute)
SPAR je prvi i jedini trgovački lanac u Hrvatskoj koji u svom asortimanu ima BIO jaja hrvatskog porijekla koja spadaju u posebnu kategoriju jaja iz slobodnog uzgoja. Kupci najnoviji SPAR…
(Reading time: 1 minute)
Cupcake of Hope, dobrotvorna organizacija za podizanje svijesti o raku djece i sakupljanje sredstava za liječenje, je 23.09.2017. napravila ''neboder'' od kolača visok 10.77 metara u Vereenigingu, gradu na rijeci…
Četvrtak, 27 Veljača 2020

Gdje jesti dok ste na Zadar Wine Festivalu

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Vjerujem da će mnogi od vas i ove godine posjetiti Zadar Wine Festival, a samim tim i grad Zadar. Što od vina kušati na samom festivalu, to ćemo ostaviti vama…
Nedjelja, 26 Siječanj 2020

Restoran Lumière, Osijek

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Lumière (ili u prijevodu s francuskog: (vanjsko) svijetlo) definitivno spada među ponajbolje restorane u Osijeku. Ustvari to je restoran koji bi bez problema uspio i u Zagrebu, Dalmaciji ili bilo…
Ponedjeljak, 30 Prosinac 2019

Turopoljske dobrote na stolovima restorana

Napisala Silvija Munda
(Reading time: 1 minute)
Autohtoni proizvodi, posebno uz ekološki uzgoj koji donosi kvalitetan tradicijski proizvod, donekle i ekskluzivni zbog ograničene ponude na tržištu, postaju sve cjenjeniji. Zanimljivu i ukusnu priču smo našli u velikogoričkom…
(Reading time: 1 minute)
Nije pristojno lizati prste, ali nakon ovog ćete morati! Otkrivamo kako napraviti najbolju janjetinu na ražnju! Postoji posebna ljubav između Hrvata i janjetine! Svjedoci tome su mnogobrojne fešte, domjenci ali…
Petak, 06 Prosinac 2019

Slovenska blagdanska potica

(Reading time: 1 minute)
Donosimo vam recept za tradicionalnu poticu bez koje je nemoguće zamisliti blagdane u Sloveniji. Sastojci za tijesto: 1000 g bijelog pšeničnog brašna 30 g kvasca 100 g maslaca 120 g…
(Reading time: 1 minute)
Hrvoje Šalković dugo je godina punio stupce svojim putovanjima i knjigama, a posljednjih godina vodi jedan od boljih zagrebačkih restorana i gotovo da zaobilazi sva društvena događanja. Ipak, s vremena…
Srijeda, 07 Kolovoz 2019

Izletište Vinogradarska kuća Braje, Lokošin dol (Jastrebarsko)

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Prije nekoliko godina u hrvatsku je gastronomiju na velika vrata ušao najznačajniji svjetski gastro vodič, Michelin. Bilo je tu svakakvih izjava - od onih koji to ne doživljavaju pa do…
Stranica 23 od 34