Šparoge s razlogom uživaju kraljevski status, a u kombinaciji s jajima prava su poslastica za cijelu obitelj Često čujemo kako je najzdravije pripremati jela sa sezonskim namirnicama, a upravo je…
SPAR je prvi i jedini trgovački lanac u Hrvatskoj koji u svom asortimanu ima BIO jaja hrvatskog porijekla koja spadaju u posebnu kategoriju jaja iz slobodnog uzgoja. Kupci najnoviji SPAR…
Cupcake of Hope, dobrotvorna organizacija za podizanje svijesti o raku djece i sakupljanje sredstava za liječenje, je 23.09.2017. napravila ''neboder'' od kolača visok 10.77 metara u Vereenigingu, gradu na rijeci…
Vjerujem da će mnogi od vas i ove godine posjetiti Zadar Wine Festival, a samim tim i grad Zadar. Što od vina kušati na samom festivalu, to ćemo ostaviti vama…
Lumière (ili u prijevodu s francuskog: (vanjsko) svijetlo) definitivno spada među ponajbolje restorane u Osijeku. Ustvari to je restoran koji bi bez problema uspio i u Zagrebu, Dalmaciji ili bilo…
Autohtoni proizvodi, posebno uz ekološki uzgoj koji donosi kvalitetan tradicijski proizvod, donekle i ekskluzivni zbog ograničene ponude na tržištu, postaju sve cjenjeniji. Zanimljivu i ukusnu priču smo našli u velikogoričkom…
Nije pristojno lizati prste, ali nakon ovog ćete morati! Otkrivamo kako napraviti najbolju janjetinu na ražnju! Postoji posebna ljubav između Hrvata i janjetine! Svjedoci tome su mnogobrojne fešte, domjenci ali…
Donosimo vam recept za tradicionalnu poticu bez koje je nemoguće zamisliti blagdane u Sloveniji. Sastojci za tijesto: 1000 g bijelog pšeničnog brašna 30 g kvasca 100 g maslaca 120 g…
Hrvoje Šalković dugo je godina punio stupce svojim putovanjima i knjigama, a posljednjih godina vodi jedan od boljih zagrebačkih restorana i gotovo da zaobilazi sva društvena događanja. Ipak, s vremena…
Prije nekoliko godina u hrvatsku je gastronomiju na velika vrata ušao najznačajniji svjetski gastro vodič, Michelin. Bilo je tu svakakvih izjava - od onih koji to ne doživljavaju pa do…