Gastronomija

O restoranima, hrani, delicijama... Recepti, recenzije, savjeti...

(Reading time: 1 minute)
Sorbetto s moštom od jabuka i Bjelicom - jelo kreirano za 5. poglavlje Premium priče Sastojci: (za 4 osobe) 0,20 l premium sladoleda od vanilije 0,05 l most od jabuke…
(Reading time: 1 minute)
Bruschette marinara s Leccione uljem - jelo kreirano za 5. poglavlje Premium priče Sastojci: (za 4 osobe) 4 velike šnite domaćeg kruha 0,600 kg rajčice 0,200 kg mozzarelle 1 stručak…
Srijeda, 11 Siječanj 2017

Recept: Zelena milja

(Reading time: 1 minute)
Naš glavni urednik, Tomislav Stiplošek, osim što dobro piše, dobro i kuha. Najviše voli isprobavati nove okuse, a na tanjuru voli slagati naizgled nemoguće kombinacije. Napominjemo da ima i strast…
Petak, 06 Siječanj 2017

G.E.T.-ova beogradska priča

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Nakon puno godina, ponovno sam se našao u Beogradu i naravno - nisam propustio obići restorane. U Beogradu, razumije se, nisam bio sam. Bila je tu cijela ekipa G.E.T. Reporta…
Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016

Recept: Lumblija

(Reading time: 1 minute)
Lumblija je autohtoni blatski kolač. Spravlja se od posebnih sastojaka, koji se počinju pripremati i sakupljati u ljeto. Sadrži bademe, orahe, suhice, naranču, limun, varenik... Varenik je najbitniji. "Nema dbre…
Petak, 30 Rujan 2016

Kraljevski štrukli

(Reading time: 1 minute)
Recepti iz novog jelovnika restorana Dvorac Mihanović - chef  Mirko Ljubić Desert Sastojci: Tijesto: Brašno bijelo – 0,10 kg  Sir svježi  - 0,08 kg Jaje - 1 kom Šećer –…
(Reading time: 1 minute)
Recepti iz novog jelovnika restorana Dvorac Mihanović - chef Mirko Ljubić Glavno jelo Sastojci: Juneći file  - 0,18 kg Zeleni papar – 0,01 kg Kruh domaći -  1 šnita Rikula  -…
(Reading time: 1 minute)
Recepti iz novog jelovnika restorana Dvorac Mihanović - chef Mirko Ljubić Juha Sastojci: Gljive razne – 0,05 kg Luk – 0,01 l Sol Papar Peršin svježi Vegeta Vino bijelo – 0,05…
Petak, 30 Rujan 2016

Tuheljski pinklec

(Reading time: 1 minute)
Recept iz novog jelovnika restorana Dvorac Mihanović - chef Mirko Ljubić Toplo predjelo Sastojci: Palačinke Bijelo brašno  - 0,05 kg Jaja  - 1 kom Obična voda 0,10 l Peršin Ulje suncokreta…
Subota, 24 Rujan 2016

Restoran Angelus, Varaždin

Napisao Tomislav Stiplošek
(Reading time: 1 minute)
Varaždin - grad baroka. Tako ga zovu, ne bez razloga; stvarno je predivan, grad po mjeri čovjeka. Zbog svega onog što on jest, da sad ne nabrajam, Varaždin je turistički…
Stranica 26 od 34