Sastojci za prhko tijesto: 175 g brašna 3 žlice šećera 0,5 žličica soli 125 g hladnog maslaca 1 jaje Sastojci za kremu od pistacija: 100 g maslaca 150 g šećera…
Sastojci za biskvit: 165 g bjelanjaka 60 g šećera 100 g maslaca 75 g šećera u prahu 100 g žumanjaka 33 ml mlijeka 200 g bademovog brašna Sastojci za hrskavi…
Tradicionalno i neizostavno jelo svake zagrebačke kuhinje, ali i brojnih restorana zasigurno je zagrebački odrezak, odnosno pohani teleći odrezak punjen šunkom i sirom. Ova mesna poslastica svoje korijene vuče još…
Glazura Mirror glaze na kremastim tortama i desertima finog je okusa i ne ispušta šećer. Prekrasne kolače i torte s ovom staklenom glazurom možete napraviti od kondenziranog mlijeka. Više o…
Sorbetto s moštom od jabuka i Bjelicom - jelo kreirano za 5. poglavlje Premium priče Sastojci: (za 4 osobe) 0,20 l premium sladoleda od vanilije 0,05 l most od jabuke…
Bruschette marinara s Leccione uljem - jelo kreirano za 5. poglavlje Premium priče Sastojci: (za 4 osobe) 4 velike šnite domaćeg kruha 0,600 kg rajčice 0,200 kg mozzarelle 1 stručak…
Naš glavni urednik, Tomislav Stiplošek, osim što dobro piše, dobro i kuha. Najviše voli isprobavati nove okuse, a na tanjuru voli slagati naizgled nemoguće kombinacije. Napominjemo da ima i strast…
Nakon puno godina, ponovno sam se našao u Beogradu i naravno - nisam propustio obići restorane. U Beogradu, razumije se, nisam bio sam. Bila je tu cijela ekipa G.E.T. Reporta…
Lumblija je autohtoni blatski kolač. Spravlja se od posebnih sastojaka, koji se počinju pripremati i sakupljati u ljeto. Sadrži bademe, orahe, suhice, naranču, limun, varenik... Varenik je najbitniji. "Nema dbre…
Recepti iz novog jelovnika restorana Dvorac Mihanović - chef Mirko Ljubić Desert Sastojci: Tijesto: Brašno bijelo – 0,10 kg Sir svježi - 0,08 kg Jaje - 1 kom Šećer –…