Da se naporan rad, upornost, volja i, nadasve, ljubav prema vinu isplate, potvrđuje uspjeh vinarije Deak iz Opuzena.
Iako postoje tek deset godina, a prvu berbu su imali prije manje od 6 godina, vrlo brzo su se uvrstili među ponajbolje hrvatske vinarije, o čemu govore srebrna medalja za Pošip Ćaća Moj 2018. i brončana medalja za Plavac 2017. na Decanteru 2020 te brončana medalja za Pošip 2017, godinu ranije, a Rose Ćaća Moj, napravljen od plavca malog izvoze u S.A.D.
S 15 ha vinograda u vinogorju Komarna, na položaju Kremena, tik uz obalu, obitelj Deak se opredijelila za autohtone sorte pošipa i plavca malog, koje su najzastupljenije u tom kraju te poznate, ne samo u hrvatskoj, nego i u svijetu.
Linija Ćaća Moj je posveta ocu Damira Deaka koji, na žalost, nije dočekao ispunjenje sna o vlastitom vinogradu i, njemu u čast, kušat ću Pošip.
Pred sobom imam kristalno bistro vino, zlatno-žute boje i djelomično gusto.
Miris je fin i intenzivan, kompleksan, voćan i cvjetan, pomalo travnat. Uz prevladavajuće arome žutog cvijeća, kruške i žute jabuke, u pozadini nalazim lagane i ugodne medne note.
Kompleksnost se nastavlja i u ustima. Harmoničnost mirisa s okusima se odlično nadopunjava punoćom okusa, svježinom i jako lijepom mineralnošću.
Voćno, izbalansirano i uravnoteženo, ima dugi završetak i gotovo je punog tijela, što mu daje široku lepezu mogućnosti sljubljivanja.
Odlično će se složiti s bijelom ribom na gradele, jeguljom na žaru, bijelim mesom, teletinom i janjetinom ili kao pratnja odležalim sirevima.
Odličan, kompleksan i zavodljiv Pošip, kojega je pravo zadovoljstvo piti.