Kada pijete Stagnum rade vam sva čula. Prepun je raznih iznenađenja. Neću vas zamarati alkoholima, maceracijama, aftertasteovima... Ono što morate znati je da se Stagnum proizvodi od plavca malog i da se proizvodi u podrumu Frane Miloša. Ova druga činjenica je posebice bitna, jer Frano je iznad svega umjetnik pa su mu i vina umjetnička djela. Stagnum je u isto vrijeme i elegantan i jako arhaičan. Svaki novi gutljaj donosi nešto novo. Vina Frane Miloša su kao slike, recimo Salvadora Dalija, ili ih obožavate ili ih uopće ne doživljavate i to vam nitko neće zamjeriti. Vino je stvar ukusa. Kaže jedna slovenska novinarka: „To je vino s manom". Možda jest, ali tada je savršen u svojoj nesavršenosti.
Stagnum kao rasni odležani plavac servirajte na recimo 15-17 stupnjeva celzijevaca. Slobodno ga dekantirajte, nećete pogriješiti. Servirajte ga uz teža jela koja će s lakoćom učiniti još boljima.
Idealno bi bilo da imate otvoreni kamin, servirate komadiće zrelog sira (recimo, dvije godine odležavanog) i čaša Stagnuma. U izbor društva se nećemo miješati, to prepuštamo vama, ali kad pijem Stagnum ja ćutim da sam nečim taknut... Zato neka u vašem playeru bude grupa 777 i njihova stvar 'Noć tajanstva'.
Uživajte!
[youtube align='right' height='225' width='300']
[/youtube]