Srijeda, 04 Prosinac 2013

Stagnum i 777

Napisao: 
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Stagnum i  777

StagnumKada pijete Stagnum rade vam sva čula. Prepun je raznih iznenađenja. Neću vas zamarati alkoholima, maceracijama, aftertasteovima... Ono što morate znati je da se Stagnum proizvodi od plavca malog i da se proizvodi u podrumu Frane Miloša. Ova druga činjenica je posebice bitna, jer Frano je iznad svega umjetnik pa su mu i vina umjetnička djela. Stagnum je u isto vrijeme i elegantan i jako arhaičan. Svaki novi gutljaj donosi nešto novo. Vina Frane Miloša su kao slike, recimo Salvadora Dalija, ili ih obožavate ili ih uopće ne doživljavate i to vam nitko neće zamjeriti. Vino je stvar ukusa. Kaže jedna slovenska novinarka: „To je vino s manom". Možda jest, ali tada je savršen u svojoj nesavršenosti.

Stagnum kao rasni odležani plavac servirajte na recimo 15-17 stupnjeva celzijevaca. Slobodno ga dekantirajte, nećete pogriješiti. Servirajte ga uz teža jela koja će s lakoćom učiniti još boljima.

Idealno bi bilo da imate otvoreni kamin, servirate komadiće zrelog sira (recimo, dvije godine odležavanog) i čaša Stagnuma. U izbor društva se nećemo miješati, to prepuštamo vama, ali kad pijem Stagnum ja ćutim da sam nečim taknut... Zato neka u vašem playeru bude grupa 777 i njihova stvar 'Noć tajanstva'.

Uživajte!

[youtube align='right' height='225' width='300']

[/youtube]

 

 

Tomislav Stiplošek

Tomislav Stiplošek glavni je urednik G.E.T. Reporta i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

U 2016. godini FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio mu je priznanje za osobni doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanje etičkih i profesionalnih standarda struke, koje dodjeljuje  u sklopu godišnje nagrade "Marko Polo".

Više u ovoj kategoriji: Urbanovo 2013 »