Utorak, 20 Listopad 2015

Zagreb dobio Electrolux Professional Izložbeni prostor

Napisao:  Foto: Helena Pletković
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zagreb dobio Electrolux Professional Izložbeni prostor

Electrolux je u svom zagrebačkom sjedištu otvorio kuharski show room. Odlično; sada će naši ugostitelji i novinari moći uživati u raznim prezentacijama Electroluxovih noviteta koji su (gle slučajnosti!) uvijek vezani uz finu hranu. Dobro, ima to i lošu stranu; sada više nema tolike potrebe za odlazak u Italiju u Electroluxovo sjedište na prezentacije, a nije da nam nije bilo dobro u Pordenoneu, ali eto, tako je kako je. Za otvorenje show rooma upriličena je prezentacija najnovijih Electroluxovih konvektorskih pećnica, a mogućnosti su im ogromne. Nema tome dugo, doduše, bio sam na istoj takvoj prezentaciji u Pordenoneu pa mi je većina stvari bila poznata, ali oni koji su prvi put prolazili kroz ovu prezentaciju imali su što naučiti. Stvar je u tome da te pećnice ne služe samo za pečenje ili kuhanje; one gotovo i razmišljaju umjesto vas, štede vam vrijeme i novac. Kao prvo, možete pripremati različitu hranu u isto vrijeme i tada vam pećnica javlja kada je koji dio hrane gotov. Možete peći meso na niskim temperaturama što znači da ga pripremate tijekom noći i dok u restoranu nema gužve, a kad je meso gotovo pećnica samo održava termiku. Treba naglasiti da je kod ovakve pripreme kalo osjetno manje nego uobičajeno . Ima tu još nebrojeno puno mogućnosti, ali to ću vam pokazati jer s Electroluxom spremamo cijeli niz radionica. Toliko od mene za sad. U nastavku ćete pročitati Electroluxovo priopćenje o otvaranju ovog show rooma, to jest, izložbenog prostora. Treba samo na kraju reći da su nas kroz prezentaciju vodili Paolo Pettenuzzo i Sabina Jalšić i da: Jela su bila fantastična! Doslovno. Posebice me se dojmio Creme Brulée.

Electrolux Professional Izložbeni prostor otvoren u Slavonskoj aveniji 3

Uz 90-godišnje iskustvo, Electrolux grupa i danas ulaže mnogo u dizajn i inovativnost cjelokupnih rješenja baziranih na kvaliteti, sigurnosti i poštivanju okoline, uz jednu od mnogih uvijek postojanih misija: osigurati ugostiteljskom i praoničkom profesionalnom sektoru rješenja koja će jamčiti profitabilnost i olakšati svakodnevni život korisnicima naših uređaja. Kako bi to postigli Electrolux Professional ulaže oko 3% godišnjeg prometa u Istraživanje i razvoj svake godine. Tijekom prethodne tri godine Professional je obnovio preko 70% cjelokupne ponude uz najbolja moguća rješenja vodeći računa o efikasnosti, jednostavnosti uporabe, održivosti i dizajna- osobine koje se postojano prepoznaju i nagrađuju na međunarodnoj razini.

Otvorenjem Izložbenog prostora Electrolux Professional u Zagrebu donijeli smo dio tih inovacija i u Zagreb te ih prezentiramo u suradnji s Paolom Pettenuzzom i Sabinom Jalšić, oboje članovi Electrolux Professional Chef akademije. Akademija je osmišljena kao prostor susreta između profesionalaca kuhara gdje se izmjenjuju ideje i savjeti u rješavanju problema suvremene kuhinje, preko sučelja VIP pristupa nakon registracije uređaja. Prostor Izložbene kuhinje je prostor za zabavu, druženje i edukaciju o suvremenim trendovima u kuhinji i na raspolaganju našim klijentima kad god to požele ili potencijalno imaju problem koji im mi možemo pomoći riješiti, bilo da je riječ o uštedama, organizaciji kuhinje ili poboljšanja postojećih procesa. Ovo je mjesto gdje, kao i u ostalih preko 25 centara u svijetu, kuhamo, jedemo i uživamo. 

Electrolux Professional nudi cjelokupna rješenja za kuhinje različitih profila - od restorana visoke gastronomije do menzi, industrijskih kuhinja ili malog bistroa iza ugla - kakvog god kapaciteta bio objekt, Electrolux ima rješenje.Profesionalni sektor Electrolux-a može ponuditi i sve što treba profesionalna praonica. Od projektiranja optimalnih postavki do prodaje i postprodajne podrške Electrolux Professional, s našim partnerima u regiji Centralne i Istočne Europe, na raspolaganju je krajnjim korisnicama.

U Zagrebu naši korisnici imaju mogućnost oprobati se, zajedno sa članovima Electrolux Professional Chef akademije, u pripremi hrane uporabom COOK& CHILL sustava (parno-konvekcijska Air-o-steam Touch line pećnica i šok hladnjak/ zamrzivač Air-o- Chill), kao i isprobati prednosti vakuum kuhanja u pećnici uz sous-vide tehnologiju i posebne plastične vrećice, provjeriti rezultate dugotrajnog kuhanja na niskim temperaturama (LTC-Low temperature cooking) ili pak uvjeriti se kako Ecostore hladnjak održava hranu svježom i postojanom uz jedan od najboljih sustava u iskoristivosti energije u sektoru profesionalnog hlađenja.

Adresa okupljanja je: 

Electrolux d.o.o. 

Profesionalna oprema

Slavonska avenija 3,

Zagreb, Hrvatska

+385 1 6323 326

e.mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

web stranica: www.electrolux.hr/professional; www.electrolux.com/professional

 

 

Uskoro stiže još pridošlica iz Profesionalnog programa. Budite slobodni provjeriti s nama kako je to kad Electrolux Professional osigurava lakši i profitabilniji život ugostiteljskih objekata i praonica.

 

 

Tomislav Stiplošek

Tomislav Stiplošek glavni je urednik G.E.T. Reporta i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

U 2016. godini FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio mu je priznanje za osobni doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanje etičkih i profesionalnih standarda struke, koje dodjeljuje  u sklopu godišnje nagrade "Marko Polo".