Kušajte beskvasni kruh iz Konzum pekarnica
Svima je poznato da su osnovni sastojci u proizvodnji kruha brašno, jaja, sol, voda i kvasac. U svijetu je sve veći trend zdravog načina življenja i zdrave prehrane u kojoj se koriste najkvalitetniji sastojci kako bi naš organizam dobio sve potrebne nutrijente i funkcionirao što bolje i, naravno, što dulje.
Iako sve češće čujemo da u zdravoj prehrani nema mjesta za kruh, prava istina je da je kruh ljudskom organizmu stvarno potreban i to od najranije dobi. Naime, najvažniji sastojak kruha su žitarice koje sadrže celulozu, iznimno važno i korisno vlakno za zdravu crijevnu floru. Danas je ponuda kruha u pekarnicama zaista raznolika, od onih tradicionalnih do integralnih obogaćenih raznim zdravim i hranjivim sjemenkama.
Beskvasni kruh prava je riznica zdravih nutrijenata
Priča o beskvasnom kruhu, kojeg možete kušati u Konzum pekarnicama, posebno je zanimljiva. Posebnost ovog kruha je korištenje fermentirane baze umjesto kvasca, čime se izbjegavaju brojni problemi ljudi koji ne podnose kvasac. Kruh je lagano kiselkastog okusa i prilično drugačiji od onoga na kojeg ste vjerojatno navikli.
Brojna su istraživanja vezano uz beskvasni kruh potvrdila mnoge zanimljivosti, poput one da regulira glukozu u krv, pogodan je za usporavanje rasta raka, održava ravnotežu crijevne flore. Sami mikroorganizmi u beskvasnom kruhu sprječavaju razvoj drugih organizama zbog kiselog okruženja koje stvaraju. Upravo je i to jedan od razloga zašto beskvasni kruh može stajati i tjedan dana bez da izgubi svoj okus i svojstva. Beskvasni kruh je jako dobar i za vegetarijance jer mikroorganizmi beskvasne fermentacije sami osiguravaju B vitamin i biotin, elemente koji takvim načinom prehrane često nedostaju.