Notice: Trying to get property 'class' of non-object in /home/getuhr/public_html/plugins/content/easyimagecaption/easyimagecaption.php on line 323
Nedjelja, 12 Rujan 2021

Osvrt na Zagreb Burger Festival

Napisao:  Sandro Sklepić
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Osvrt na Zagreb Burger Festival

Što potres, što pandemija, a što nova gradska vlast uvele su mnoge promjene u naš život. Jedna od tih promjena je kvazi zabrana raznih manifestacija u užem centru grada. To u stvari i nije loša odluka, ali vraćamo se ono "kvazi" jer zabrana očito ne vrijedi za sve; no dobro, nećemo više o tome. U stvari, hoćemo još malo; možda bi ljudi koje se bave takvim odlukama u gradu morali razmisliti o svakoj manifestaciji posebno jer nije isto prodavanje špeka i kobasica na Jelačić placu ili urbani Zagreb Burger Festival koji je bio na Strossmayerovom trgu pa ste ga sada premjestili na Tuđmanac. Gospodo iz gradske uprave, Zagreb Burger Festival je gastro kulturni i turistički doživljaj, za razliku od mnogih drugih manifestacija, tako da bi možda ipak trebali malo razmisliti (probajte, ne boli)... Rješenja preko koljena nikada nisu dobra.

No vratimo se mi Zagreb Burger Festivalu.

burger festival lokacija1

Prvo, ove godine ima nešto manje kućica što uopće nije loše; stignete ih sve obići, sve probati i steći neka nova iskustva. Naravno i ove godine ima vrlo zanimljivih burgera. Jedan od zanimljivijih je svakako burger s nachosima; ta hrskava tekstura u njemu daje potpuno novi doživljaj u konzumaciji burgera. Imamo ove godine dosta pokušaja spravljanja burgera s raznim džemovima; naravno to su džemovi od luka ili drugih sličnih biljaka i mogu reći da su to jako zanimljivi burgeri. Ipak, moj favorit ove godine je burger od janjećeg mesa, samo da je malo manje pikantan tako da meso dođe još više do izražaja.

Zagreb Burger Festival

Naravno, možete popiti svašta; ima posebno zanimljivih koktela i za kraj, naravno, široka paleta kava u produkciji Barcaffèa.

Moram naglasiti kako me oduševio tematski izbor boja i detalja koji nas podsjećaju na Jamajku, a i glazba je na otvorenju bila u stilu Reggaea tako da ritam i dobro raspoloženje nisu bili upitni.

Zagreb Burger Festival

Sve u svemu, ne mogu reći da su me iznenadili; mislim na produkcijski tim Zagreb Burger Festivala - oni su standardno odlični.

Ako me pitate treba li ići na Zagreb Burger Festival... OBAVEZNO!

 

 

Tomislav Stiplošek

Tomislav Stiplošek glavni je urednik G.E.T. Reporta i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

U 2016. godini FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio mu je priznanje za osobni doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanje etičkih i profesionalnih standarda struke, koje dodjeljuje  u sklopu godišnje nagrade "Marko Polo".