Subota, 13 Srpanj 2013

Glazbeno - vinske večeri u vinoteci Bornstein

Napisao:  foto: Marko Čolić
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Glazbeno - vinske večeri u vinoteci Bornstein

Uz dobru hranu i dobro vino treba vam još i ugodno društvo i ako je ikako moguće, dobra glazba.

E, sve smo to mi iz G.E.T. Reporta uspjeli spojiti 4.7.2013. na glazbeno - vinskoj večeri u predivnoj vinoteci Bornstein.

Dakle, za odličnu hranu pobrinula se ekipa novootvorenog restorana na Zagrebačkoj Opatovini, naziva Kulinarijat. Ekipa je to koja puno pažnje posvećuje namirnici jer, kažu: Kvalitetna namirnica je temelj svega.

Osobno, favorit ove večeri, bio mi je tapas s lososom.

Za vina se pobrinula vinarija Vinski vrh. Tu se nema što puno objašnjavati. Vjerojatno ste svi probali njihova vina i u njihovoj vinskoj paleti našli neke svoje favorite. Tako da možemo reći, Vinski vrh u Hrvatskom vinarstvu polako ide ka vrhu.

Ambijent vinoteke Bornstein mislim da ne moramo posebno opisivati. Najljepša vinoteka u državi, ako ne i šire. I stvarno, veliko hvala bračnom paru Srpek što su nam otvorili vrata i ušli hrabro u ovaj projekt, zajedno s nama.

Društvo i više nego ugodno. Kolege novinari, blogeri, ljudi iz marketinga, ali i organizatori vinskih festivala, svi su neobavezno čavrljali i opušteno se družili; baš kako je ova priča i zamišljena.

Stručni dio večeri odradio je Davor Barać uputivši nas u vina koja pijemo onako nenametljivo i precizno, a opet duhovito, kako on zna pa i ne čudi što se i publika upustila u raspravu o vinima.

Glazba - e, to je bila poslastica. Svoje iznimno glazbeno znanje i energiju podario nam je Tomislav Goluban, trenutno, vjerujemo, najbolji blues glazbenik Lijepe naše, što i potvrđuju već četiri Porina koje ovaj glazbenik dobio za svoj rad.

U takvoj atmosferi ne čudi što su ljudi uživali i opustili se, a to je bit ovakvih događanja.

Projekt glazbeno - vinskih večeri trebao bi zaživjeti u rujnu i tako da imamo dvije takve večeri - one za kolege novinare i one komercijalne. Uz vina koja će za vas odabirati ekipa Bornsteina i ekipa G.E.T. Reporta, za hranu koju ćemo sljubljivati, brinut će se restoran Kulinarijat, a Tomislav Goluban pobrinut će se za glazbeni dio ovog projekta.

Nadam se da smo vas zainteresirali i da se vidimo na jesen.

Galerija fotografija: link 

Tomislav Stiplošek

Tomislav Stiplošek glavni je urednik G.E.T. Reporta i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

U 2016. godini FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio mu je priznanje za osobni doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanje etičkih i profesionalnih standarda struke, koje dodjeljuje  u sklopu godišnje nagrade "Marko Polo".