Četvrtak, 05 Listopad 2017

Završetak berbe 2017. kod Kurtalja

Napisao:  Foto: Silvija Munda
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Završetak berbe 2017. kod Kurtalja

Sada možemo i službeno reći: berba je gotova!  Što se ove godine tiče. Nema boljeg mjesta za završetak berbe od Kurtaljevog džepnog vinograda u zagrebačkoj Novoj Vesi. Radi se, naravno, o već svima znanoj Vinskoj Kleti Kurtalj. Proslavio se završetak berbe - logično, jer tko još slavi početak poslova.

Dakle, to je još jedna dobra inicijativa vinarije Kurtalj. Cilj ove cijele priče je druženje uz fina Kurtaljeva vina koja, naravno, prati i adekvatna gastronomija.

Vinska klet Kurtalj je poznata po finoj domaćoj hraniVinska klet Kurtalj je poznata po finoj domaćoj hraniVinska klet Kurtalj je poznata po finoj domaćoj hraniVinska klet Kurtalj je poznata po finoj domaćoj hrani

Kako je posla bilo iznimno puno (ipak je to vinograd od cijela dva trsa), tako su i pozvani vrsni berači, kao što su Damir Folnegović Blaž, Željko Suhadolnik, a bogami i moja malenkost je morala podmetnuti pleća.

Berba u Vinskoj kleti Kurtalj - Damir Folnegović BlažBerba u Vinskoj kleti Kurtalj - Damir Folnegović BlažBerba u Vinskoj kleti Kurtalj - Drago Kurtalj i Tomislav StiplošekBerba u Vinskoj kleti Kurtalj - Drago Kurtalj i Tomislav StiplošekBerba u Vinskoj kleti Kurtalj - Željko Suhadolnik i Drago KurtaljBerba u Vinskoj kleti Kurtalj - Željko Suhadolnik i Drago Kurtalj

Usprkos velikom trudu, ne bi uspjeli sve pobrati da nam se nije u berbi pridružio i sam zagrebački gradonačelnik Milan Bandić; tada je sve bilo lakše, jer on bar zna kak se treba delati. Tako, eto, ne morate brinuti - vina će u Vinskoj Kleti Kurtalj biti i dalje.

Berba u Vinskoj kleti Kurtalj - pomogao je i Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik Berba u Vinskoj kleti Kurtalj - pomogao je i Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik

OK,  šalu na stranu, proslava u Vinskoj Kleti Kurtalj bila je prava prilika da se okupe  ljubitelji vina i još jednom potvrde da Kurtalj ima odličnu paletu vina u kojoj se, naravno, ističu njegovi pjenušci i sivi pinot. Da, još jednom se pokazalo da Zagrepčani vole plešivička vina - pa kad već Zagrepčani neće na Plešivicu, Kurtalj je Plešivicu doveo  u Zagreb. Bravo, gospo'n Drago za taj potez, a vi otiđite i do Plešivice; nije daleko, a pjenušci s Plešivice opasno pušu za vrat i ekipi iz Šampanje.

 

 

 

Tomislav Stiplošek

Tomislav Stiplošek glavni je urednik G.E.T. Reporta i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

U 2016. godini FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio mu je priznanje za osobni doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanje etičkih i profesionalnih standarda struke, koje dodjeljuje  u sklopu godišnje nagrade "Marko Polo".