Potegnuti autom iz Zagreba u Punat na večeru i vratiti se istu noć u Zagreb... Pitate se, "Isplati li se to?" O, da! Kada udruga 'WOW - Žene i vino' organizira večeru u Marini Punat, tada se svakako isplati.
Iako je Punat relativno blizu Zagreba i dobra je cesta, a Krk više niti nije otok (ima most), nismo baš često u Puntu (a trebali bi) pa se svaki put iznenadim kako taj mali gradić postaje pravi mali jadranski biser. Najveće promijene vide se u Marini Punat koja se svake godine sve više usavršava i nije nikakvo čudo što se gosti uvijek vraćaju.Tu je nautika na prvom mjestu; dobro znamo da su nautičari i hedonisti koji vole i dobru hranu, ali i vino, a sve to im restoran Marina Punat itekako pruža.
Restoran ima 80 sjedećih mjesta, otvoren je tijekom cijele godine, poznati po izvrsnim ribljim i mesnim jelima, koja odlično pristaju uz lokalna i druga vina.
Kako smo u marinu stigli prilično prije večere, direktorica marine Renata Marević odlučila nas je povesti na vožnju brodom, da vidimo Punat i s mora te ga doživimo na pravi način. Naravno da se tu našla i pokoja boca pjenušca; onako, čisto za ugođaj.
Naravno i da je vožnja završila prebrzo, jer more ima svoje strasti i ploviti njime je poseban užitak, ali vrijeme večere se neumitno približavalo.
Predstavljanje menija u Marini Punat u organizaciji udruge 'WOW - Žene i vino' i njihovih partnera, a to je ovaj put bila renomirana talijanska vinarija Villa Sandi, to jest njihov distributer za Hrvatsku, Miva Galerija Vina, već postaje tradicija. Naravno da to ne čudi, jer ekipa iz udruge WOW to dobro radi i uvijek su odlično društvo. Tako je i ovaj put bilo članica iz Zagreba, Splita, naravno iz Rijeke, Krka i okolice, ali i muških gostiju.
I da, isplatilo se doći, a evo u nastavku i što je bilo za večeru te još malo podataka o našim domaćinima.
Menu večere, u izvedbi Tihomira Mihelčića, chefa restorana Marina Punat, uz pratnju vina Ville Sandi
Pjenušac dobrodošlice Prosecco DOC Treviso "Il Fresco" Brut Villa Sandi
Hladno predjelo
- krema od bakalara;
- hobotnica s jagodama i kremom od acetta balsamica;
- marinirana orada sa zelenom jabukom i maslinovo ulje Punat (uljara u istom vlasništvu);
- bruschetta sa sirom i aromatičnim biljem;
- krčka kobasica pršutarske obitelji Žužić iz Vrha;
- trgani ovčji sir star 48 mjeseci s marmeladom od kapule:
Primorska gusta riblja juha
- uz Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry Villa Sandi
Toplo predjelo
- domaće krčke šurlice s janjećom pašticadom
- uz Incrocio Manzoni Bianco Villa Sandi
Glavno jelo
- terina od grdobine i povrća;
- hobotnica sa žara na rigi s krumpirom, na toplo;
- lignje "na padelu"
Desert
- krčki raviol;
- presnac (tradicionalni krčki kolač od ovčjeg sira);
- domaći sladoled od suhe smokve
Marina Punat
Zbog lokacije, ali i mnogobrojnih drugih kvaliteta i prednosti, za mnoge vlasnike brodova ovo je idealna luka u kojoj mogu smjestiti plovilo na godišnji vez te odlična polazna točka za ljetno istraživanje Jadrana, ali i za opuštanja vikendom. Marina Punat je prva marina u Hrvatskoj s Plavom zastavom (i ponosni vlasnici dijamantne plakete za 20 godina neprekidne vjernosti projektu), već je više puta proglašena marinom godine u Hrvatskoj, a njenu kvalitetu prepoznala su i druga međunarodna udruženja.
Restorani, hotel Kanajt s wellnessom i bazenom, pažljivo odabrane dodatne usluge i trgovine te vrhunski opremljen yacht servis za sve vrste radova na održavanju brodova i jahti pružaju sve što je potrebno nautičarima tijekom cijele godine.
Restoran
Od ove godine restoran Marina promovira večeri krčke kuhinje uz tamburaški sastav Mistral i žensku klapu Hreljin. Nedjeljom možete uživati u odličnim domaćim specijalitetima, onako kako su jeli naši stari, a izbor primorskih jela odista širok.
Udruga WOW
Udruga 'WOW - Žene i vino' izuzetno je aktivna grupa žena koju je osnovala novinarka Sanja Muzaferija i koja ovih dana slavi već šesti rođendan. WOW-ice su aktivno angažirane na području kulture stola, s posebnim naglaskom na promidžbu ponajprije hrvatskih vina i vinara, osobito vinarki i kontinuirano ohrabruju umjereno uživanje u vinu.