Na poziv turističke agencije Kompas Novo mesto (www.kompas-nm.si), direktora Matjaža Pavlina, dvadesetak turističkih agencija i medijskih predstavnika odazvalo se na studijsko putovanje u Dolenjsku. Putovanje iz Zagreba započeli smo prema…
Studijsko druženje Gastronauta u Ozlju i njegovoj okolici održalo se 30. - 31. ožujka 2016. godine. Domaćini su bili Grad Ozalj i obitelj Žganjer, koja je među Gastronautima i 100…
Volimo se družiti s Karin i Gastronautima, jer je svako takvo druženje, osim što je prožeto inspirativnim okusima, prilika da naučimo nešto novo iz gastronomije, povijesti, ali i ostalih segmenata…
Nekako, uvijek radimo popise unazad, o onome što je bilo, recimo u prošloj godini... Ili ih radimo kratko unaprijed, recimo, 7 dana prije Valentinova popis najromantičnijih mjesta. Zato sam ovaj…
U sklopu 10. Zagreb VINOcoma, festivala vina i kulinarstva u hotelu Esplanade, održana je dodjela ovogodišnje nagrade Bijeli grozd. Bijeli grozd je nagrada za najbolji vinski podrum s turističkog aspekta,…
Domaćini nedavnog studijskog druženja Gastronauta u Zagorju bili su Turistička zajednica krapinsko-zagorske županije i Županija krapinsko-zagorska te Bluesun hotel Kaj s restoranom Academia, Vuglec breg i Villa Magdalena. Tema skupa…
U Malom Lošinju održalo se studijsko druženje Gastronauta na koje su pozvani i G.E.T.-ovci. Naš glavni domaćin bila je Turistička zajednica Grada Malog Lošinja sa 15 ugostiteljskih objekata koji sudjeluju…
Vrbnik žlahtinom budi bogatu povijest te stvara modernu turističku strast Tri su elementa po kojima ću zapamtiti Vrbnik. Dva su temeljna, dok treći dolazi kao plod udruživanja prva dva i…
Kada spomenemo Brač, nekako uvijek prvo pomislimo na Bol i jednu od najpoznatijih plaža Lijepe naše. Tako je bilo i sa mnom dok nisam upoznao ekipu iz hotela 8. Predivno…
2006. godine otvorena je vinarija Bolfan Vinski Vrh (Hraščina, Hrvatsko Zagorje). Od samih početaka usmjereni su prema ekološkom i biodinamičkom uzgoju grožđa i proizvodnje vina i hrane te u konačnici…