Četvrtak, 12 Studeni 2020

Hotelska bajka na vrhu Motovuna

Written by:  Igor Emil Horvat
Hotelska bajka na vrhu Motovuna

Da je Istra je jedna od najljepših destinacija svijeta i nije neka tajna, a jedan od najljepših dijelova Istre svakako je Motovun.

Taj stari grad, bajkovit i prepun legendi kao da prkosi vremenu, ne da se i pokušava i dalje biti mlad i zanimljiv. Nije da mu ne ide. U Motovunu ćete naći svega - od fantastičnih restorana, odličnih vina do kulturnih znamenitosti, predivnih građevina, ali i odličnih domaćina i atraktivnih manifestacija.

Naravno, kad ste u Motovunu treba vam i smještaj. A gdje bi bilo najbolje odsjesti nego na vrhu Motovuna, točnije u hotelu Kaštel.

Hotel KaštelHotel Kaštel stopljen je sa starim gradom i njegovim zidinama i čini fantastičnu cjelinu tradicije i urbanog izričaja. Kako je hotel dio stare građevine, tako su i sobe prilagođene tome. Skoro svaka je malo drugačija, ali  to vidim kao prednost i posebnost. Smještaj je vrlo ugodan, s modernim detaljima, ali i naglašenim dijelovima tradicije.

Ovdje ćete imati sve pogodnosti modernog doba, ali i stvarno uživati u eleganciji nekih prošlih vremena u predivnom, u stari kaštel smještenom, butik hotelu.

S obzirom na raznolikost soba svaki posjet ovom hotelu vam može drugačiji.

Naravno posebno treba istaknuti sobu Castellum s puno tradicionalnih detalja (s izvornim štukaturama iz 17. stoljeća) i krevetom s baldahinom koji vas vraća u doba prinčeva, princeza, kraljica i kraljeva.

Hotel Kaštel

Restoran je lijepo uređen, vrlo ugodan.

Glavni dio je ipak terasa koja je na samom vrhu Motovuna i daje poseban ugođaj. Od hrane koja je jako dobra ipak preporučujemo autohtona istarska jela u kojima ćete sigurno uživati.

Sam hotel ima dosta dodatnih sadržaja kao što je mala edukativna staza Motovunske šume. Imaju i svoje malo kino, zatim recimo možete isprobati spretnost u rukovanju lukom i strijelom, ali i obići odličnu trgovinu ručnih radova i još sijaset sitnica.

Najbolji dio svakako je SPA centar.

Dakle, bazen u kojem možete zaista uživati, nekoliko vrsta masaža, sauna i aromaterapija  -  raj za vaše tijelo. Iz bazena možete izaći direktno u vrt i prepustiti se suncu da vas miluje. Ustvari, hotel Kaštel je stvoren za uživanje; tu ćete napuniti baterije do maksimuma.

Hotel Kaštel

Odličan smještaj, ugodno osoblje i odlična hrana, dobar izbor vina, puno dodatnih sadržaja i fantastičan SPA u kojem možete uživati i opustiti se. Treba li vam bolja pozivnica za ovaj hotel?

Budite sebični i priuštite si odličan vikend samo za sebe. Kako smo u Kaštelu boravili relativno kratko i to radno, snimajući modnu kolekciju ovo je tek mali presjek hotela koji nas je osvojio.

Sigurno ćemo se vratiti i napraviti veliku reportažu.

Osobna karta Hotel kaštel

Hotel Kaštel

Adresa: Trg Andrea Antico 7, 52424 Motovun, Istra

Nalazi se na samom vrhu 277 metara visokog brijega na kojem je smješten srednjovjekovni gradić Motovun.

Broj zvjezdica: 3

Hotel raspolaže s 33 sobe koje su podijeljene u sljedeće kategorije: standard, superior, hotelski apartmani i ekskluzivne sobe s balkonom. Hotelske sobe mogu ugostiti do 70 osoba.

Prijevoz gostiju i prtljage: Hotel Kaštel nudi uslugu prijevoza iz hotela do lokacije koju želite posjetiti, a za boravak od 7 ili više noći nude gratis transfer na dolasku i odlasku od Zračne luke Pula do hotela.

Restorani: Perunika, à la carte restoran Quieto, Restoranski prostor Rigel, Restoranski prostor Bellatrix, Terase Sirius i Aldebaran s predivnim pogledom, Hotelski vrtu kojem može biti poslužen doručak, ručak ili večera

Ponuda kuhinje: Brancin u umaku od malvazije, Slatko-kisela patka, Njoki s rikolom i sjemenkama, Biftek s crnim tartufima, Domaća pita s jabukama, Čokoladni tartuf,…

Hotel Kaštel

Wellness&SPA centar hotela Kaštel , modernog je interijera s dodatkom kamenog istarskog štiha, dok je sklad prostora obogaćen prirodnim svijetlim bojama koje se stapaju s mirisima i autentičnim dekoracijama prostora.

Ponuda: natkriveni bazen s hidromasažom i slapovima, finska suha sauna i turska parna kupelj, relax prostor s kromoterapijom i zvjezdanim nebom, spa tretmani, wellness vrt s ležaljkama i visećim mrežama

Organizacija evenata: sastanka, vjenčanja i gastro događanja

Web: https://www.hotel-kastel-motovun.hr/

Facebook: https://www.facebook.com/Hotel.Kastel.Motovun/

Youtube: https://www.youtube.com/user/HotelKastelMotovun

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Osobna karta Motovuna:

U sjevernom dijelu Istre, iznad doline rijeke Mirne, smješten je vjerojatno najpoznatiji i najatraktivniji istarski srednjovjekovni gradić Motovun-Montona čija je veduta jedan od poznatih simbola istarske unutrašnjosti.

Županija: Istarska

Površina: 32  km2

Stanovništvo: (2001.) 983

Naselja općine Motovun: Brkač, Kaldir, Motovun i Sveti Bartol

Udaljenost od mora: 20 km

Vinarije: Fakin, Tomaz, Benvenuti, Valenta, Bertoša, Novak, Roxanich

Znamenitosti: Zmajeve brazde, Parenzana, Motovunska šuma površine 986 hektara u kojoj se nalaze tartufi, Gradske zidine, Crkva sv. Stjepana, Zvonik, Komunalna palača, Kula, Glavna vrata,...

Tomislav Stiplošek

Tomislav Stiplošek glavni je urednik G.E.T. Reporta i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

U 2016. godini FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio mu je priznanje za osobni doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanje etičkih i profesionalnih standarda struke, koje dodjeljuje  u sklopu godišnje nagrade "Marko Polo".