Utorak, 28 Srpanj 2020

Odličan uspjeh destilerije Aura na London Spirits Competition 2020

Napisala:  AurA Buzet; Dejan Hren
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Odličan uspjeh destilerije Aura na London Spirits Competition 2020

Zlatnu medalju za svoj Teranino na ovogodišnjem je natjecanju London Spirits Competition, jednom od najpriznatijih u Europi kada je o alkoholnim pićima riječ, u kategoriji likera dobila Destilerija Aura iz Buzeta.  Na istom su natjecanju za svoj gin Karbun dobili srebro. S obzirom na to da je upravo Engleska zemlja iz koje dolazi najviše proizvođača, dobiti srebro za gin u Londonu velik je uspjeh i svakako potvrda kvalitete na svjetskoj razini.

odlican uspjeh destilerije aura na london spirits competition 2020Kako bi dobili ova priznanja, trebalo je dobiti visok broj bodova u tri različite kategorije: kvaliteta, vrijednost i ambalaža.

Za razliku od ostalih ocjenjivanja alkoholnih pića, gdje se ponekad načinu tehnologiji daje prednost  na štetu pitkosti, cilj London Spirits Competitiona  je nagraditi destilate koje bi kupci doista htjeli kupiti, bilo u maloprodaji ili u restoranu.

„Kada traže alkoholna pića, potrošači traže vrijednost i iskustvo. Na ovom natjecanju smatramo da je važno promotriti elemente proizvoda koji tome doprinose - naravno da je tu kvaliteta, ali značajan je i izgled i ukupna vrijednost.", objasnio je Sid Patel, izvršni direktor tvrtke Beverage Trade Network koja organizira natjecanje . 

Tako ove medalje za destileriju Aura, osim priznanja struke, znače i potvrdu da proizvode pića u  kojima njihova publika uživa.

Zlatom nagrađeni Teranino je liker od crnog vina terana i 10 začina, s 15,9% vol. alkohola.

Mišel SirotićMišel Sirotić

"Naš je recept originalan. Specifičnost našeg teranina je u alkoholima, u kiselinama, u vrhunskom vinu, u omjeru začina i u vrhunskoj rakiji s kojom se poslije miješa teran. Puno ulažemo u kvalitetu svojih proizvoda i znamo da smo na pravom putu po tom pitanju, a još kada dobijemo i ovakvo priznanje, naravno da nam imponira.'', priznaje Mišel Sirotić, vlasnik Destilerije Aura.