Utorak, 09 Veljača 2021

Preporuka za Valentinovo: isprobali smo Esplanade drive-through ponudu

Napisao:  Silvija Munda
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Preporuka za Valentinovo: isprobali smo Esplanade drive-through ponudu

Valentinovo samo što nije, a svi znamo da je običaj izvesti svoju bolju polovicu, svoju dragu, svoju srodnu dušu ili kako god joj već tepate, na neku finu romantičnu večeru. Naravno, vrijedi za oba spola, nećemo biti isključivi.

Ove godine s time imamo mali problem; po svemu sudeći, restorani neće raditi. Uvijek postoji opcija da nešto skuhate sami, ali možda je ipak za ovakvu priliku najbolje rješenje naručiti hranu. Naravno, za vašu dragu samo najbolje. Tom smo se idejom i mi vodili; dakle, uzimamo hranu iz Esplanade.

Da bi vam mogli prenijeti naša iskustva, mi smo hranu naručili i kušali te ćemo vam sada pokušati dočarati taj doživljaj.

U redu, prvo da riješimo osnovno: to nije klasična dostava. Hranu naručite po želji i zakažete točno vrijeme kada ćete doći po nju. Možete naručiti i da vam ju dostavi njihova limuzina, ali pitanje je želite li taj trošak i još veće pitanje želite li baš da cijela ulica gleda kako vi iz limuzine unosite hranu. Za one koji žele, opcija postoji.

Mi smo odlučili doći po hranu sami. Evo kako to funkcionira: dođete na stražnji ulaz Esplanade, pozvonite, otvorite auto, a ekipa iz Esplanade vam sve to lijepo posloži u auto; sve divno zapakirano, ma savršeno.

atraktivna Gourmet drive-through ponuda hotela Esplanade

atraktivna Gourmet drive-through ponuda hotela EsplanadeMoram naglasiti da je već sama ambalaža priča za sebe; vrlo praktična, iznimno kvalitetna i naravno dizajnerski prilagođena renomeu Esplanade. Primjerice, juha je pakirana u vakuumiranim vrećicama te u kartonskoj kutiji pa nije bilo opasnosti da se prolije. Izbor hrane je, naravno, velik i svatko može naći nešto za sebe.

Naručili smo jela iz Gourmet kolekcije za van koja se razlikuje se od À la carte kolekcije i sadrži veće, obiteljske porcije, no ipak su nas, kada smo kod kuće servirali hranu, pomalo iznenadile količine. Hrane je bilo osjetno više nego smo očekivali. Naručili smo ručak za nas petero i to u pet sljedova, a mogu vam reći da je od svakog slijeda ostalo barem porcija do dvije. Naravno, pojelo se to kasnije, ali želim naglasiti kako su porcije stvarno velike. Vi ne morate uzeti pet sljedova; možete tri ili samo jedno jelo, vama po volji. Već znam vaše sljedeće pitanje: "Tko si to može priuštiti?" Dakle, eto vam link na njihovu stranicu,  proučite malo ponudu i cijene; vjerujte mi, vrlo ćete se ugodno iznenaditi. Ako nas pitate, to je najbolja opcija za Valentinovo. Vaše je samo da pokupite hranu i stavite ju na stol. Dodajte ružu u vazu, upalite svijeće, otvorite bocu vina i uživajte u danu zaljubljenih.

Na kraju, da vam pokažemo što smo mi naručili.

Krem juha od čičoka. Odlična! Svi koji su je bar jednom probali, uvijek joj se vraćaju. Juha je lagano kremasta, vrlo blaga, a opet, puna okusa. Znate onaj osjećaj kad se pred televizorom ušuškate u toplu dekicu... E, takav osjećaj u meni budi juha od čičoke.

Krem juha od čičoka

Meni osobno, najbolje hladno predjelo je carpaccio; to je svakako stvar ukusa, ali ja ga obožavam. U ovom slučaju imamo juneći carpaccio na rikoli s umakom od ukiseljene gorušice i listićima parmezana. Meso fantastično, fino se topi u ustima, začinjeno baš kao treba, ni preblago ni prejako; rekli bi: pravi školski primjer kakav carpaccio mora biti. Savršenstvo!

 juneći carpaccio na rikoli s umakom od ukiseljene gorušice i listićima parmezana

Za toplo predjelo uzeli smo slane zapečene štrukle. O štruklima iz Esplanadine kuhinje mislim da ne treba ništa pisati, to je već mnogo puta opjevani klasik. Ako postoji netko tko nije probao njihove štrukle, morate znati da propuštate nešto savršeno; to si možete i morate priuštiti.

zapečene štrukle

Kao glavno jelo imali smo rolanu teleću plećku s tradicionalnim krumpirom i mrkvom. Odlično jelo, savršeno termički obrađeno, fantastično začinjeno, meso fino, podatno, meko... Ono što bi rekli, za prste polizati.

 rolana teleća plećka s tradicionalnim krumpirom i mrkvom

Kolači. Naravno, za kraj uvijek nešto slatko. Probali smo nekoliko kolača i tu vam mogu reći samo jedno: što god da naručite, nećete pogriješiti.

Slastice EsplanadeSlastice Esplanade

Slastice EsplanadeSlastice Esplanade

Da, na samom kraju... Svakako naručite domaći Esplanade kruh sa začinskim biljem. Vjerujte, nešto tako dobro niste dugo probali. Apsolutno je fantastičan!

Esplanade kruh sa začinskim biljem

Na kraju, ostaje mi samo da vam poželim: Dobar tek! I ne zaboravite - najbolja večera je večera s doručkom.

 

 

Tomislav Stiplošek

Tomislav Stiplošek glavni je urednik G.E.T. Reporta i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

U 2016. godini FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio mu je priznanje za osobni doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanje etičkih i profesionalnih standarda struke, koje dodjeljuje  u sklopu godišnje nagrade "Marko Polo".