Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2021

Lijepa kosa i trendovi - savjeti stručnjaka

Napisala:  arhiva hair & beauty salona Scissors & Tweezers
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Lijepa kosa i trendovi - savjeti stručnjaka

Na prijelazu s ljeta prema jeseni, o trendovima u oblikovanju i njezi kose razgovaramo s popularnom zagrebačkom frizerkom Ines Beranek.

Ines je suvlasnica zagrebačkog hair & beauty salona Scissors & Tweezers koji se nalazi u Šulekovoj 4A, u svijetu frizerstva je već dugi niz godina, a od prošle godine je nositeljica je I'm Mounir zlatnog certifikata čime približila je ovu prestižnu tehniku i svjetski glamur hrvatskom tržištu.

- Tko i što je Mounir?

Libanonski frizer Mounir jedan je od najtraženijih frizera širom svijeta. Reputaciju je razvio svojim inovativnim neinvazivnim tehnikama bojenja kose kojima postiže wow efekt bez uništavanja kose. Osnivač je i vlasnik istoimenog brenda kozmetičkih proizvoda za kosu, a održava i međunarodne majstorske tečajeve educirajući frizere iz cijelog svijeta.

Uz puno prakse i truda, Ines Beranek je završila majstorsku edukaciju, a zlatnim "I'm Mounir" certifikatom postala je certificirana i za rad s njegovim originalnim proizvodima.

- Zašto ste se odlučili baš za Mounir certifikat?

Tehnika Mounir jedinstvena je u svijetu frizerstva kojom sam silno željela usavršiti svoje, već ionako veliko, znanje. Ova stepenica više za mene je vlastiti uspjeh i inspiracija za daljnji kvalitetan rad.

Navikli smo da njeni klijenti iz salona izlaze s velikim osmijehom i rado se vraćaju. Ines jednako kreativno i profesionalno pristupa svakoj kosi i frizuri, no postoji razlog zašto se neke klijentice odlučuju za nešto skuplje Mounir proizvode.

- Koja je razlika između "običnih" boja i Mounirovih proizvoda? Što se može s njima drugačije?

Proizvodima Mounir se kod bojenja postiže glatki i nježni prijelaz tonova tako da boja izgleda prirodno. Obogaćena formula proizvoda Mounir besprijekorno njeguje kosu tijekom kemijskog procesa te ju dodatno obogaćuje, što je krajnji cilj svake klijentice. S drugim proizvodima to nismo imali priliku iskusiti.

Pogledajte galeriju prije/poslije

 

- Kakve su reakcije klijentica koje po prvi put iskušaju proizvode Mounir?

Više su nego zadovoljne kvalitetom usluge. Većina je oduševljena brzinom promjene iz tamne boje u svijetlu, a da pritom kosa ostaje besprijekorno zdrava i svilenkasto mekana.

- Što se općenito najviše traži?

Najveća potražnja je prijelaz iz tamnih tonova u svijetle te lagana tehnika balayage kao i pramenovi.

Frizure su usko povezane s modom, a kako nije bilo revija, možemo reći da nemamo uobičajeno "nametnute" hitove.

- Jesu li se ovog ljeta ipak pojavili neki trendovi?

Da, ljetos je među mladom populacijom popularan tzv. Radience gdje se rade prednji pramenovi u drugoj boji od boje kose. Najtraženiji tonovi za radiance su rozi, ljubičasti, srebrni i narančasti, u blagoj ili jakoj boji i u kombinaciji blond s balayageom.

Pogledajte galeriju frizura: 

 

- Što možemo očekivati za nadolazeću jesen?

Sve je nosivo i ovisi o ženinom stilu, međutim trend će biti više naglašavanje šišanjem, kao što su ravniji rezovi i frizure kao što su bobovi u raznim dužinama i pixie frizure. Također, pomalo se nameće sjajna, baršunasta kosa pa time ponovo "in" postaje ravna, ispeglana kosa.

Svaka je kosa posebna i zahtijeva drugačiji tretman. Bilo da niste zadovoljni svojom kosom ili samo želite promjenu, konzultirajte se s Ines Beranek i dogovorite termin - njeno iskustvo i edukacija jamstvo su da će naći najbolje rješenje za vašu kosu. Bit ćete zadovoljni uslugom, a pritom će vam rado udijeliti i pokoji savjet o njezi vaše kose.

Scissors & Tweezers hair & beauty salon
www.instagram.com/scissorsandtweezers
www.facebook.com/scissorsandtweezershr
Narudžbe: 098/9234-212 Ines