Srijeda, 16 Ožujak 2016

Recept: Iva Pehar - Kolač od jabuka s hrenom (desert)

Napisala: 
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Recept: Iva Pehar - Kolač od jabuka s hrenom (desert)

Treće poglavlje Premium priče održano je u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu. Ususret Uskrsu, glavna namirnica bio je hren, kojeg je osigurala ludbreška tvrtka Agro Altera, a u 5 sljedova jela (od čega su čak dva bila deserti) uklopila Iva Pehar, prošlogodišnja pobjednica Master Chefa. 

Desert: Kolač od jabuka s hrenom / recept za 4 - 6 osoba

Sastojci:

NADJEV

  • 5 jabuka
  • 6 žličica hrena s brusnicama
  • Cimeta po želji
  • Sok od 1 limuna

Premiumprica3poglavljeNovageneracija56.jpgKORE

  • 1 pakiranje kora za pitu
  • 200 g mljevenih badema
  • 20 grama šećera u prahu
  • 150 g maslaca

CREME ANGLAIS

  • ½ šalice mlijeka
  • ½ šalice vrhnja za šlag
  • 3 žumanjka
  • 3 žlice šećera

Priprema:

  • Jabuke izrezati na brunoise (sitne kockice) i staviti dinstati s hrenom, limunovim sokom i cimetom.
  • Svaku koru premazati s rastopljenim maslacem, posuti s mljevenim bademima i šećerom u prahu. Slagati tri sloja kora jedan na drugi i rezati na krugove. Tako aromatizirane kore peći na 160°C dok ne porumene.

Premiumprica3poglavljeNovageneracija70.jpgPremiumprica3poglavljeNovageneracija69.jpg

  • Povezati mlijeko i vrhnje te zagrijati do vrenja. Maknuti s vatre i jedan dio dodati u već prethodno izmiksane žumanjke sa šećerom. NAPOMENA: ne uliti cijelo kipuće vrhnje s mlijekom preko jaja, nego malo po mao.
  • Sve ponovno vratiti na laganu vatru i miješati oko 5 min. Pokriti i staviti da se hladi.
  • Sve gotove elemente slagati na tanjur i preliti s kremom.

Premiumprica3poglavljeNovageneracija102.jpgPremiumprica3poglavljeNovageneracija107.jpg

Premiumprica3poglavljeNovageneracija104.jpgUz ovo jelo sommelier Ivan Maljevac sljubio je Stručić Graševinu 2015.

 

Sve o Premium priči 3 pročitajte ovdje: Premium priča 3