Srijeda, 16 Ožujak 2016

Recept: Iva Pehar - Pileći ravioli s gljivama (glavno jelo)

Napisala: 
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Recept: Iva Pehar - Pileći ravioli s gljivama (glavno jelo)

Treće poglavlje Premium priče održano je u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu. Ususret Uskrsu, glavna namirnica bio je hren, kojeg je osigurala ludbreška tvrtka Agro Altera, a u 5 sljedova jela (od čega su čak dva bila deserti) uklopila Iva Pehar, prošlogodišnja pobjednica Master Chefa. 

Glavno jelo: Pileći ravioli s gljivama / recept za 4 - 6 osoba

Sastojci:

Premiumprica3poglavljeNovageneracija32.jpgRAVIOLI

  • 3 jaja
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 6 šalica brašna
  • Sol

PILEĆI NADJEV

  • ½ kg piletine
  • 50 g pancete
  • 1 kg kapule
  • 2 češnjaka
  • 1 dcl maslinova ulja
  • 1 list lovora
  • Svježi timijan
  • 3 kom mrkve
  • ½ pilećeg temeljca
  • Sol i mljeveni crni papar

Premiumprica3poglavljeNovageneracija42.jpgGLJIVE DUXELLE

  • 1 kg miješanih svježih gljiva
  • 4 kom kapule
  • 6 žlica maslaca
  • Sol i mljeveni papar

PRELJEV OD HRENA

  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • 40 g hrena s peršinom
  • Sol i mljeveni papar

Priprema:

  • Od jaja, kiselog vrhnja, brašna i soli zamijesiti tijesto i ostaviti minimalno 2 sata da odmori.
  • Za to vrijeme napraviti nadjev od piletine. Kapulu je potrebno na sitno izrezati i staviti da se dinsta ne maslinovom ulju zajedno s naribanom mrkvom i kockicama pancete, lovorovim listom i timijanom. Kada sve omekša, dodati sitno nasjeckan češnjak i na kockice narezanu piletinu. Kada je piletina dobije zlatno-žutu boju, potrebno je zaliti temeljcem i sve skupa pirjati na laganoj vatri dok se svi sastojci ne prožmu i temeljac se reducira.
  • Dobivenom smjesom puniti raviole te ih kuhati u kipućoj slanoj vodi.
  • Gljive je potrebno na sitno izrezati i zajedno s kapulom izdinstati na maslacu. Pred kraj posoliti i popapriti (po želji dodati i timijana)

Premiumprica3poglavljeNovageneracija89.jpgPremiumprica3poglavljeNovageneracija71.jpg

  • Pred samo serviranje raviole kratko karamelizirati na tavi s maslacem i poslužiti uz duxelle od gljiva i preljevom od vrhnja za kuhanje, hrena s peršinom, soli i paprom (preljev je potrebno prethodno skuhati do vrenja, a potom staviti da se ohladi).

Premiumprica3poglavljeNovageneracija94.jpgPremiumprica3poglavljeNovageneracija98.jpg

 

Uz ovo jelo sommelier Ivan Maljevac sljubio je Stručić Rajnski Rizling 2014.

 

Sve o Premium priči 3 pročitajte ovdje: Premium priča 3