Treće poglavlje Premium priče održano je u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu. Ususret Uskrsu, glavna namirnica bio je hren, kojeg je osigurala ludbreška tvrtka Agro Altera, a u 5 sljedova jela (od čega su čak dva bila deserti) uklopila Iva Pehar, prošlogodišnja pobjednica Master Chefa.
Toplo predjelo: Losos s hrenom i matovilcem / recept za 4 - 6 osoba
Sastojci:
- 400 g svježeg lososa
- 2 bijela luka
- 2 lovorova lista
- Sol, papar u zrnu
- Voda/ocat= 2/1
- 1/2 kg matovilca
- 100 ml vrhnja
- 100 g extra-ljutog ludbreškog hrena
- 3 dcl maslinova ulja
- Krupna sol
- Mljeveni crni papar
Priprema:
- Losos začinite sa solju i paprom i stavite u vrećicu s 2 dcl maslinovog ulja
- Vrećicu vakuumirati i staviti u ugrijanu vodu od 52°C, 15-20 min.
- Bijeli luk izrežite na tanke kolutiće i marinirajte ih 90 min u tekućini od vode i octa, zajedno s lovorovim listom, soli i paprom u zrnu.
- Matovilac kratko blanširajte u kipućoj vodi te izblendajte u emulziju zajedno s preostalim maslinovim uljem.
- Popaprite i posolite po želji.
- Vrhnje i hren izmiksajte u kremu te sve servirajte na tanjur
Uz ovo jelo sommelier Ivan Maljevac sljubio je Stručić Graševinu 2014.
Sve o Premium priči 3 pročitajte ovdje: Premium priča 3