Srijeda, 16 Ožujak 2016

Recept: Iva Pehar - Losos s hrenom i matovilcem (toplo predjelo)

Napisala: 
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Recept: Iva Pehar - Losos s hrenom i matovilcem (toplo predjelo)

Treće poglavlje Premium priče održano je u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu. Ususret Uskrsu, glavna namirnica bio je hren, kojeg je osigurala ludbreška tvrtka Agro Altera, a u 5 sljedova jela (od čega su čak dva bila deserti) uklopila Iva Pehar, prošlogodišnja pobjednica Master Chefa. 

Toplo predjelo: Losos s hrenom i matovilcem / recept za 4 - 6 osoba

Premiumprica3poglavljeNovageneracija60.jpgSastojci:

  • 400 g svježeg lososa
  • 2 bijela luka
  • 2 lovorova lista
  • Sol, papar u zrnu
  • Voda/ocat= 2/1
  • 1/2 kg matovilca
  • 100 ml vrhnja
  • 100 g extra-ljutog ludbreškog hrena
  • 3 dcl maslinova ulja
  • Krupna sol
  • Mljeveni crni papar

Premiumprica3poglavljeNovageneracija59.jpgPremiumprica3poglavljeNovageneracija82.jpg

Priprema:

  • Losos začinite sa solju i paprom i stavite u vrećicu s 2 dcl maslinovog ulja
  • Vrećicu vakuumirati i staviti u ugrijanu vodu od 52°C, 15-20 min.
  • Bijeli luk izrežite na tanke kolutiće i marinirajte ih 90 min u tekućini od vode i octa, zajedno s lovorovim listom, soli i paprom u zrnu.
  • Matovilac kratko blanširajte u kipućoj vodi te izblendajte u emulziju zajedno s preostalim maslinovim uljem.
  • Popaprite i posolite po želji.
  • Vrhnje i hren izmiksajte u kremu te sve servirajte na tanjur

Premiumprica3poglavljeNovageneracija87.jpgPremiumprica3poglavljeNovageneracija85.jpg

 

Uz ovo jelo sommelier Ivan Maljevac sljubio je Stručić Graševinu 2014.

 

Sve o Premium priči 3 pročitajte ovdje: Premium priča 3