U Zagrebu, na adresi Zagorska 18, otvorena je nova lokacija popularne pizzerije Chello.
Pizzeria Chello opularnost je stekla s deep dish pizzama koje je u prosincu 2011. predstavila hrvatskoj javnosti. Trudeći se nuditi nešto drugačije, kreativni i inovativni vlasnici, Darijan i Glorija Katalinić, uvijek su radili na novim idejama i receptima, koje Darijan, ujedno i glavni pizza majstor Chella, sprovodi u dijela.
Među ljubiteljima pizza Chello nalaze se i mnoge poznate osobe, kao na primjer Andrea Andrassy, Duško Ćurlić, Asim Ugljen, Domagoj Jakopivić Ribafish, Tomislav Stiplošek i drugi, redom gurmani koji znaju prepoznati kvalitetu.
Otvaranjem nove, veće i ljepše lokacije, očekujemo još noviteta te smo sigurni da će i nova lokacija pizzerije Chello biti nezaobilazno odredište najvećih gurmana i ljubitelja pizze.
Otvorenje je proslavljeno uz medijsku podršku G.E.T. Reporta, a prisutni gosti su mogli, osim u odličnim pizzama, uživati u posebnim iznenađenjima:
-
Izrađena je i poslužena deep dish pizza koja je pred posluživanje imala masu 7,25 kg !
Foto priču o izradi ove pizze pogledajte ovdje: "Jeli smo najtežu deep-dish pizzu!"
-
Michael Yuknis iz Chicaga izradio je Chicago style deep dish pizzu prema originalnom receptu
-
Darijan Katalinić je pokazao da su njegove tanke pizze, takozvanog romanskog stila, jednako dobre i kvalitetne
Priprema pizze je umjetnost
Lako se da zaključiti kako za finu i ukusnu pizzu nije dovoljno na tijesto staviti malo sira, šunke i umak od rajčice te sve zajedno ispeći u pećnici. Priprema pizze prava je umjetnost, a toga je svjestan i pizza majstor Darijan Katalinić - on i supruga Glorija vlasnici su zagrebačke pizzerije Chello i ne boje se isprobati sasvim nove kombinacije i stilove po pitanju izvedbe pizze pa se tako u pizzeriji Chello može birati između više od 40 vrsta pizza.
Među prvima u svijetu su kao sastojke za pizzu počeli koristiti različite vrste sireva, poput dimljenog sira, čardaša, topljenog ementalera... koje kombiniraju s različitim mesnim varijantama.
Deep dish Chicago style pizza
Ideja da se radi Chicago style pizza došla je kao i većina dobrih stvari - slučajno. Naime, Michael Yuknis, susjed Amerikanac, koji se vjenčao s Hrvaticom i ostao ovdje, poželio se pizze kakvu je jeo u Chicagu. Došao je u Chello i pitao mogu li to zajedno napraviti - naravno da se može! To je bio početak, a sve ostalo je povijest ili bolje da kažemo - budućnost.
"Velika inspiracija su mi predvodnici u pizza industriji, Talijani i Amerikanci, no svaku pizzu pomno prilagođavam domaćem tržištu.", kaže Darijan Katalinić, pokretač Chello revolucije.
Što je Chicago style?
Chicago style deep dish pizza stvorena je u Pizzeriji Uno u Chicagu 1943. godine, a otad taj naziv podrazumijeva posebnu vrstu pizze koja se peče u dubljoj okrugloj posudi te ima deblji sloj sastojaka od uobičajenih pizza. Dvostruki sloj tijesta, bogat umak od rajčice i veći broj sastojaka čine je vrlo sočnom, a upravo zbog toga joj najveći gurmani teško mogu odoljeti.
Raznovrsna ponuda Chello pizzerije
U ponudi pizzerije Chello nalazi se više deep dish pizza i deep dish double decker, koji je jača izvedenica "običnog" deep disha. Chello varijanta double deckera - za razliku od američke - ima više tijesta i totalno drugačije sastojke, što je zagrebačka publika izvrsno prihvatila.
Uz deep disheve poznati su po svojim specijalkama "Goo-tam city pepperoni" pizzi i "Doomsday" pizzi. Doomsday pizza je nastala, kao što se može naslutiti, nakon najave smaka svijeta, koja je Darijana Katalinića navela da se zapita: "Što bih volio pojesti kao posljednji obrok?". Odgovor je - pizza s 5 vrsti sira, 4 vrste mesa, 3 umaka!
Sve su ove pizze za dvije osobe.
Noviteti
Sigurni smo da će nova lokacija pizzerije Chello, na adresi Zagorska 18 u Zagrebu, biti nezaobilazno i omiljeno odredište najvećih gurmana i ljubitelja pizze, a sve njih očekuje mnogo ukusnih noviteta.
Glorija i Darijan Katalinić već sad imaju nove ideje, a osim što uz njih možete uživati u neodoljivo ukusnim pizzama, moći ćete ponešto i naučiti. Tako je u dugoročnom planu i njihovo sudjelovanje u edukativnim radionicama, a dok to čekate, rado će s vama podijeliti pokoji savjet pa čak i - recept.
Ovdje kliknite za recept: Recept za Chicago Style pizzu (autori: Glorija i Darijan Katalinić)