Četvrto prvenstvo sommeliera kontinentalne Hrvatske održano je 2.11.2015. u Akademiji vina u Zagrebu.
Od 11 prijavljenih kandidata, nakon polufinala i četvrtfinala , trojica najboljih nadmetala se svojim znanjem i vještinom u finalu koje se sastojalo od nekoliko disciplina.
To su:
- posluživanje pjenušaca
- sljubljivanje jela i vina (prema unaprijed određenom meniju)
- dekantiranje i posluživanje crvenog vina
- ispravak vinske karte
- anonimno kušanje i prepoznavanje pića (2 vina i 3 žestoka pića)
- istakanje pjenušca iz magnum boce
a ocjenjivao se i ukupan dojam.
Iako su sva trojica vrsni sommelieri i rade ovaj posao svakodnevno, pred publikom i 2 komisije nije bilo jednostavno ispuniti sve te zadatke besprijekorno. Na kraju, kad su skupljene ocjene, o pobjedniku su odlučile doista - sitnice.
Predsjednik HSK Franko Lukež, predsjednik Komisije za edukaciju Sandi Paris i regionalni povjerenik za Zagreb Mario Meštrović proglasili su rezultate nedugo nakon završetka natjecanja.
Pobjednik 4. prvenstva sommeliera kontinentalne Hrvatske 2015. je Siniša Lasan, aktualni prvak Hrvatske i nositelj međunarodne A.S.I. diplome, zaposlen u dubrovačkom restoranu Proto. Drugo mjesto zauzeo je Darko Lugarić, suvlasnik i glavni sommelier zagrebačkog restorana Agava. Trećeplasirani Predrag Čavić također je zaposlen u restoranu Agava što i dalje potvrđuje visoki status ovog restorana kad su u pitanju vrhunski sommelieri, a zanimljivo je spomenuti da mu je ovo prvi ulazak u finale, što znači da od njega možemo u budućnosti očekivati još bolje rezultate.