Dinarski sir, na hrvatskom tržištu već poznati miješani sir iz kravljeg i kozjeg mlijeka iz Dalmacije, postigao je odlično drugo mjesto u skupnom natjecanju svih sireva na World Cheese Awardsu u Londonu, kao i zadržao titulu prvaka centralne i istočne Europe.
Uz gotovo 3.000 raznih sireva iz zemalja cijelog svijeta, poput Novog Zelanda, Brazila, SADa i europskih sirarskih utvrda poput Italije i Francuske, Dinarski je umalo bio izabran za šampiona natjecanja na finalu najboljih 16 sireva, međutim, i ovaj put je najprestižnija titula svakog sirarskog natjecanja (šampion) otišla u Ujedinjeno kraljevstvo, točnije siru s plavom plijesni Bath Blue.
„Izuzetno smo svi u firmi ponosni na taj uspjeh, budući da je Dinarski relativno novi sir kojeg smo počeli raditi u novom pogonu prije 3 godine, a već smo s njim osvojili dva svjetska trofeja” rekli su u ime svih iz Gligore glavni sirari Suzana i Ivanka.
Ovo je druga godina zaredom da je Dinarski sir zauzeo mjesto me u finalistima World Cheese Awardsa i treći put da je Sirana Gligora na istom prestižnom natjecanju bila finalist i osvojila trofejnu nagradu, nakon prve takve s Paškim sirom još 2010. i Dinarskim 2013. Godine. U zadnjih 5 godina, samo još dvije sirane su postigle sličan uspjeh na WCA natjecanju kao Sirana Gligora. Međutim, 2014. godina je prvi put da je sir Gligora došao tako blizu ukupnom finalnom šampionu natjecanja.
Na natjecanju ove godine, koje je zasigurno polučilo najbolji rezultat do sada za hrvatski sir, uz Dinarski, odličan rezultat je ostvario i Gligora ekstra zreli sir Kolan iz kravljeg mlijeka, koji je također dobio medalju Supergold u vrlo teškoj kategoriji - tvrdi kravlji sir. I ostali sirevi iz Gligore su se iskazali, tako da je Težački sir dobio zlatnu medalju Gold, a novitet, Kozji sir iz komine maraske, brončanu u svojoj kategoriji.