Subota, 24 Svibanj 2014

Vina Ščurek u vinoteci Bornstein

Napisala: 
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Vina Ščurek u vinoteci Bornstein

U vinoteci Bornstein održano je kušanje vina ŠČUREK. Na prezentaciji održanoj za medije specijalizirane za vino i gastronomiju Stojan Ščurek predstavio je šest vina aktualnih berbi koje se trenutno nalaze na tržištu - Rose 2013, Rebula 2013, Sivi Pinot 2013, Stara Brajda belo 2011, Modri Pinot 2009 i Up 2007 te vino Kontra 2011. 

Nakon degustacije za medije uslijedila je prezentacija usmjerena prema klijentima i prijateljima Bornsteina za koju se tražilo mjesto više. Stojan je jednakim žarom i entuzijazmom predstavio svoja vina publici koja je hipnotizirano pratila njegove gestikulacije, opise vina i filozofiju njihova nastajanja. Chef Uroš Klinec  bio je zadužen za gastronomski doživljaj večeri predstavivši kroz nekoliko fantastičnih jela filozofiju svog agroturizma gdje je prirodna i iskrena hrana imperativ.

Večer je imala i humanitarni karakter. Stojan Ščurek ponudio je na aukciju tri butelje vina Stara brajda belo koje su odležavale pola godine zakopane pod zemljom uz izvor vode, dok je Ivan Srpek (vlasnik vinoteke Bornstein) ponudio Staru brajdu rdeče jeroboam.

Stara Brajda belo s aukcije

Sve četiri butelje zajedno prodane su za gotovo 5 000,00 kn koje će biti uplaćene za pomoć stradalima na poplavljenim područjima. Pored toga do kraja mjeseca trajat će akcija pod nazivom POMOZITE NAM DA POMOGNEMO u kojoj se vinoteka Bornstein se odriče 20% cijene svake prodane butelje Ščurek vina. Točnije, 10% od cijene svake kupljene butelje biti će uplaćeno za pomoć ljudima u poplavljenim područjima a 10% je popust koji kupac može ili iskoristiti ili donirati zajedno s njima. 

Povod ovog cjelodnevnog druženja sa ŠČUREKOM prelazak je tog brenda u ekskluzivno zastupstvo distribucijske tvrtke Bin 19 d.o.o. vlasnika Ivana Srpeka koji je ujedno i vlasnik vinoteke Bornstein.

Više o vinariji Ščurek potražite na web stranici vinarije www.scurek.com