U šest slijedova chef Andrej Barbieri je pripremio jela, a komisija sastavljena od 12 članova za svaki slijed je odabrala pobjednika pojedinog slijeda to jest vino koje najviše odgovara predloženom jelu.
Vina su poredana u 6 stilskih kategorija. Tijekom selekcijskog kušanja održanog tijekom 01. i 02. svibnja među vinima prisutnim na festivalu odabrano je osam finalista za svaku od kategorija. Finalno kušanje je održano 03. svibnja 2013. u hotelu Osejava u Makarskoj.
U natjecanju Perfect Match, osmišljenom kao slijepo kušanje vina i sparivanje sa serviranom hranom, kao najbolji parovi su proglašeni:
Rezultati
1. slijed:
Živahna bijela ili rose vina laganije teksture
Jelo:Tartar od orade
Chef: Andrej Barbieri
Pobjednik: PZ Čara Rukatac (sa 6 glasova od 12)
Glasove su još dobili:
Puhelek Sauvignon 2011. (3 glasa)
Puhelek Sauvignon vinske kraljice 2012. (1 glas)
Grabovac Kujundžuša 2011. (1 glas)
Carić Cesarica 2011. (1 glas)
2. slijed: Svježa vina izraženija tijela, ali pretežno primarna voćna karaktera.
Jelo:Kozice na žaru sa ovčjom skutom i pestom od svježeg začinskog bilja
Chef: Andrej Barbieri
Pobjednici: Cebalo Grk 2012. (sa 4 glasa od 12)
PZ Čara Pošip Marko Polo 2011. (sa 4 glasa od 12)
Glasove su još dobili:
Iločki podrumi Graševina vrhunska 2011. (2 glasa)
Madirazza Pošip 2010. (1 glas)
Sladić Maraština 2012. (1 glas)
3. slijed: Zrelija i strukturirana bijela i rose vina
Jelo:Krema od brokule sa triljom i komadićem pancete u sezamu i konoplji
Chef: Andrej Barbieri
Pobjednici: Grgić Pošip 2011. (sa 4 glasa od 12)
Suha punta Opol Babić 2010. (sa 4 glasa od 12)
Glasove su još dobili:
Saints Hills Nevina 2010. (2 glasa)
Plenković Zlatan Pošip 2011. (1 glas)
Rizman Nonno 2011. (1 glas)
4. slijed: Crna vina srednje punoće i začinsko voćna karaktera
Jelo:Svinjska potrbušina i oštriga na leći sa emulzijom tri luka
Chef: Andrej Barbieri
Pobjednik: Krolo Cabernet Sauvignon 2009. (sa 6 glasova od 12)
Glasove su još dobili:
PZ Kuna Ponos 2011 (2 glasa)
Benvenuti Teran 2009 (1 glas)
Galić Crno 9 2009. (1 glas)
Kozlović Teran 2011. (1 glas)
Marlais plavac mali 2010. (1 glas)
Carić Jubov 2011. (1 glas)
5. slijed: Zrela, snažna i puna crna vina
Jelo:Tagliata junećeg ramsteka na gratinu od poriluka sa redukcijom crnog vina i šljiva
Chef: Andrej Barbieri
Pobjednik: Goranko Poljanić Dingač 2009. (sa 4 glasa od 12)
Glasove su još dobili:
Stina Plavac mali Majstor 2009. (3 glasa)
Madirazza Dingač 2010. (3 glasa)
Marlais Škrapa 2011. (1 glas)
Plenković Zlatan Crljenak 2009. (1 glas)
6. slijed: Desertna vina
Jelo:Keksi od suhog voća
Chef: Andrej Barbieri
Pobjednik: Stina Prošek 2010. (sa 4 glasda od 12)
Glasove su još dobili:
Tomić Prošek Hektorović 2007. (3 glasa)
Benvenuti Corona Grande 2011. (2 glasa)
Kozlović Sorbus 2009. (2 glasa)
Plenković Prošek Zlatan Porat 2010. (1 glas)
Članovi komisije:
Tomislav Veseljak, Špiro Pavlić, Bojan Hohnjec, Silvija Munda, Tomislav Stiplošek, Darko Baretić, Tatjana Baretić, Misijana Brkić Milinković, Dušan Jelić, Tomslav Ivanović, Bruno Trapan, Staša Cafuta Trček, Bruno Gaberšek, Jože Rozman, Mijo Pašalić, Dennis Dražan Šunjić, Hrvoje Petrić, Franko Lukež, Sandi Paris, Marela Čović, Ana Dragičević, Petar Andrijašević, Mato Čović, Goran Zgrablić, Lada Radin, Alen Ravnić, Martina Kutleša, Darija Marković, Zoran Borić, Almir Poturović, Ivana Mirčetić, Danijel Miletić, Lejla Hadžiabdić, Milenko Čović, Toni Čobrnić, Ivan Vrban.
Predsjednik komisije:
Saša Špiranec