Petak, 26 Travanj 2013

Otvoren Eko Etno Tour 2013

Napisala:  foto: Ivana Tepeš Galić
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Otvoren Eko Etno Tour 2013 Otvoren Eko Etno Tour 2013

Deseti međunarodni sajam turizma enogastronomije, tradicije, proizvoda, usluga i događanja ruralnih područja Eko Etno Tour, koji se od 24. do 27. travnja održava u Boćarskom domu, svečano je otvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, uz nazočnost predstavnika ministarstava, državnih institucija te brojnih gostiju iz javnog i političkog života Hrvatske. Svečano otvorenje započelo je izvedbom hrvatske himne, a nakon pozdravnih riječi scenom su prošetale iznimno atraktivne i na hrvatskoj baštini utemeljene kreacije modnog brenda Butik Mara, priznate dizajnerce Vesne Milković,. Na otvorenju je nastupila sopranistica i solistica kazališta Komedija Danijela Pintarić. Ovogodišnji Eko Etno Tour održava se uz  pokroviteljstvo Odbora za turizam Hrvatskog sabora, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Ministartsva kulture, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uz veliki broj poslovnih partnera, kao i medijskih pokrovitelja.

- Ovo je deseti jubilarni Eko Etno sajam koji je kroz godine doživio jedan novi smjer  organizacije ovakvog događanja a temelji se prije svega na razvoju hrvatskog ruralnog proizvoda i turizma kao takvoga te ponude izvan granica Hrvatske. Jer ulaskom u EU otvara nam se jedno veliki tržište u kojem i hrvatski ruralni izričaj zasigurno ima svoje mjesto.

Sajam prati iznimno bogat stručni program a ulaz za posjetitelje je slobodan.

Udruga G.E.T. također ima svoje mjesto na ovom sajmu, a u subotu, 27. travnja u 16h organizira degustaciju i natjecanje hrvatskih torti pod nazivom "Hrvatske torte - liga prvaka", uz stalni postav izložbe prošeka nazvanu "Reci prošeku Cmok!".

Pridružite nam se!

G.E.T. na Eko Etno sajmu, foto: Ivana Tepeš Galić