Pronađite Jack Daniel's bačvu i osvojite party za sebe i pedeset prijatelja
Ovog je četvrtka najavljen veliki lov na najpoznatiju bačvu na svijetu - Jack Daniel's barrel hunt. Riječ je o međunarodnom lovu koji se odvija u 50 država svijeta, a potraga za ukupno 150 bačvi započela je 1. srpnja u američkom gradu Lynchburg, gdje je smještena destilerija Jack Daniel's.
Napokon je došla na red i Hrvatska!
Ljubitelji viskija i dobre zabave moći će se uključiti u lov na bačvu u Zagrebu, u petak, 30. rujna 2016.
Prema riječima Zorana Stojanovića, brand managera Brown-Formana za Srbiju i Hrvatsku, riječ je o globalnoj proslavi povodom 150 godina od osnutka ove najpoznatije destilerije na svijetu.
Hrvatska se lovu pridružuje 30. rujna s početkom u 19 sati; okupljanje je u Booze and blues baru, a sudjelovanje u vrlo jednostavno. Potrebno je zapratiti službenu Facebook stranicu Jack Daniel's na kojoj će 30. rujna svakih sat vremena, počevši od 19 sati, biti predstavljena četiri traga koja je potrebno slijediti, a koja će sretnog nalaznika dovesti do ove jedinstvene bačve skrivene na tajnoj lokaciji. Najuspješniji lovac na bačvu osvojit će bogatu nagradu: vrijedan sadržaj bačve te Jack party za njega i njegovih pedeset prijatelja.
Uz Stojanovića, predstavljanju u zagrebačkom Booze and blues baru nazočili su i ambasador projekta Krafteraj Đelo Hadžiselimović i pjevačica grupe Elemental Mirela Remi Priselac, a druženje je održano pod moderatorskom palicom radijskog voditelja Daniela Bilića.
Danas je Jack Daniel's prisutan u 160 zemalja u svijetu, a tijekom sto pedeset godina, receptura Jaspera Newton „Jacka“ Daniela, ujedno i prvog registriranog majstora destilerije na svijetu u to doba, ostala je neizmijenjena. Proizvodnja počinje s vodom koja izvire iz špilje u neposrednoj blizini destilerije, kojoj se nadodaju najkvalitetniji kukuruz, ječam i raž te vlastiti kvasac. Nakon perioda fermentacije i destilacije, viski se ulijeva u ručno rađene bačve od američkog bijelog hrasta te u njima odležava najmanje četiri godine. Prije punjenja, njihova se unutrašnjost spaljuje te se time otvaraju pore i karameliziraju prirodni šećeri iz drveta što doprinosi posebnoj aromi ovog najboljeg američkog alkoholnog žestokog pića.