Kad G.E.T. kaže ljeto, kaže Korčula
{tab=Sadržaj}
Iz sadržaja:
Najava
- Ciklo G.E.T. Tour Korčula 2016
Novosti
- Portugieser Du Monde 2016
- Kraljevina Zelina berbe 2015
- Otvorena terasa restorana Bulldog
- Dubrovnik Festiwine Trophy 2016
Manifestacije
- Dalmacija Wine Expo
Predstavljamo
- ChevapRolls
- Vinarija Rak
- Splitski đir - 4 asa
Degustacije
- Američki san s plešivičkih brda
- Premijerno kušanje novih vina Kabola
Vinske skitnje
- Cote de Maconnais do Cote de Nuits
Podrumarov Dnevnik
- Samostalno ocjenjivanje
{tab=Riječ urednika}
Središnji dio ovog broja je gastronomija Splita. To nam se činilo i logičnim, jer dolazi ljeto, a Split postaje neizostavna destinacija. U reportaži koju smo pripremili za vas, obišli smo 4 restorana potpuno različite preferencije rada i zaključili da Split ima pravo gastronomsko bogatstvo. Donosimo vam i priču o vinariji Rak - relativno nova, širem dijelu publike nepoznata vinarija, s iznimno dobrim vinima, ali i ljudskim kvalitetama - stvarno su nas oduševili i nadam se da smo to uspjeli prenijeti do vas kroz tekst. Bili smo, naravno, na DWE, koji je u fazi preslagivanja i vjerujem da će sljedeće godine biti bolji. Događanja je iznimno puno i nemoguće ih je sve pratiti; možda ih je i previše - mi nikako da shvatimo potrebu master plana vinskog turizma. Moramo odrediti barem osnovne pravce zajedničkog djelovanja, a ne svatko na svoju stranu. Da, trebamo profesionalce na svim razinama od organizatora do novinara, a ne da se svi petljaju u svašta. Pojam profesionalca podrazumijeva da živiš od rada u djelatnosti kojom se baviš, a ne da si novinar (ili bilo što drugo) od 17-20 sati, a ujutro radiš u sisačkoj željezari. Zato me iznimno veseli što smo ove godine na Decanter ocjenjivanju vina u Londonu imali svog čovjeka i to iz struke - Siniša Lasan je predstavljao Hrvatsku i ponosni smo na njega, jer je, na neki način, početak njegove karijere vezan uz ekipu G.E.T. Reporta... Ali o tome u sljedećem broju.
Do sljedećeg broja,
veliki G.E.T.- ovski pozdrav!
Tomislav Stiplošek