Ponedjeljak, 09 Svibanj 2016

G.E.T. Report 26

Napisala: 
G.E.T. Report 26

 

Kad G.E.T. kaže ljeto, kaže Korčula

 

{tab=Sadržaj}

Iz sadržaja:

Najava

  • Ciklo G.E.T. Tour Korčula 2016

Novosti

  • Portugieser Du Monde 2016
  • Kraljevina Zelina berbe 2015
  • Otvorena terasa restorana Bulldog
  • Dubrovnik Festiwine Trophy 2016

Manifestacije

  • Dalmacija Wine Expo

Predstavljamo

  • ChevapRolls
  • Vinarija Rak
  • Splitski đir - 4 asa

Degustacije

  • Američki san s plešivičkih brda
  • Premijerno kušanje novih vina Kabola

Vinske skitnje

  • Cote de Maconnais do Cote de Nuits

Podrumarov Dnevnik

  • Samostalno ocjenjivanje

 

{tab=Riječ urednika}

Središnji dio ovog broja je gastronomija Splita. To nam se činilo i logičnim, jer dolazi ljeto, a Split postaje neizostavna destinacija. U reportaži koju smo pripremili za vas, obišli smo 4 restorana potpuno različite preferencije rada i zaključili da Split ima pravo gastronomsko bogatstvo. Donosimo vam i priču o vinariji Rak - relativno nova, širem dijelu publike nepoznata vinarija, s iznimno dobrim vinima, ali i ljudskim kvalitetama - stvarno su nas oduševili i nadam se da smo to uspjeli prenijeti do vas kroz tekst. Bili smo, naravno, na DWE, koji je u fazi preslagivanja i vjerujem da će sljedeće godine biti bolji. Događanja je iznimno puno i nemoguće ih je sve pratiti; možda ih je i previše - mi nikako da shvatimo potrebu master plana vinskog turizma. Moramo odrediti barem osnovne pravce zajedničkog djelovanja, a ne svatko na svoju stranu. Da, trebamo profesionalce na svim razinama od organizatora do novinara, a ne da se svi petljaju u svašta. Pojam profesionalca podrazumijeva da živiš od rada u djelatnosti kojom se baviš, a ne da si novinar (ili bilo što drugo) od 17-20 sati, a ujutro radiš u sisačkoj željezari. Zato me iznimno veseli što smo ove godine na Decanter ocjenjivanju vina u Londonu imali svog čovjeka i to iz struke - Siniša Lasan je predstavljao Hrvatsku i ponosni smo na njega, jer je, na neki način, početak njegove karijere vezan uz ekipu G.E.T. Reporta... Ali o tome u sljedećem broju.

Do sljedećeg broja,

veliki G.E.T.- ovski pozdrav!

Tomislav Stiplošek