Cikloturizam - velika mogućnost Hrvatske
{tab=Sadržaj}
Iz sadržaja:
Najave
- Baranja - Gator fest i druga događanja
- Dan ludbreškog vinogorja
Novosti
- Johann Franck
- Baranjski kulen predstavljen u Barceloni
Turizam
- Sedam razloga zašto posjetiti Kaštela
Manifestacije
- Vinistra 2016
- Dobri restorani 2016
- SladoleDan 2016
- Ciklo G.E.T. Tour Korčula 2016
Degustacije
- Zagreb upoznaje španjolska vina
- Premijerno kušanje Vina Romeo
- Otto & Frank
Predstavljamo
- Kvevri na Korčuli
Gastronomija
- Je li nam dijeta uopće potrebna?
Urednikova kolumna
- Surprise! Surprise!
Podrumarov dnevnik
- Samostalno ocjenjivanje
{tab=Riječ urednika}
Ljeto već uvelike dolazi i mnogi sigurno razmišljaju o godišnjem odmoru. Upravo iz tog razloga vam donosimo veliku priču o Ciklo G.E.T. touru na otoku Korčuli, tako da vidite što sve taj otok pruža, a možda niste ni znali. Imamo i priču o tome što ima novoga na Pelješcu - obišli smo neke od vinskih velikana. Svi imaju neke novitete i iznenađenja koja svakako vrijedi probati. Donosimo i najavu Gator festa u Baranji koja polako, ali sigurno postaje odlična destinacija eno gastro turizma. Imamo i priču o tome kako je predstavljen Baranjski kulen u Barceloni. Pišemo i o novom IN mjestu u Zagrebu - radi se, naravno, o bistrou Otto & Frank. Možete pročitati kada su dani Ludbreškog vinogorja (Ludbreška vinska cesta slavi 6 rođendan!), imamo reportažu i s Vinistre, a u ovom broju vam donosimo i sedam velikih razloga zašto posjetiti Kaštela. Francuska je zemlja koja proizvodi najbolja vina, barem tako tvrde mnogi... OK, kad su u pitanju pjenušava vina, nema do šampanjca, a sve ostalo je stvar ukusa, ali... Zašto to pišem? Uskoro počinje nogometno prvenstvo i svi ćemo ga, naravno, gledati. Nije to loše, bar ćemo na trenutak zaboraviti ovaj saborski „big brother” no, bilo kako bilo, u čast Francuske probajte, barem uz neku utakmicu, konzumirati vino, a ne pivo. Ipak smo mi vinska zemlja; bar se nadam. Bili smo na velikom vinskom festivalu u Beču i vidjeli neke odlične, ali i neke manje lijepe stvari... No o tome - u idućem broju.
Do sljedećeg broja,
veliki G.E.T.- ovski pozdrav!
Tomislav Stiplošek