Samo laganini...
{tab=Sadržaj}
Iz sadržaja:
Najave
- Vinski grad na Špancirfestu
- Renesansni festival
- Noć vina u Iloku
- ŠtrudlaFest
Novosti
- Što žene žele?
- Promocije Badelovih vina i Hrvatske u SAD
- Sladoledi originalne talijanske recepture stigli u Zagreb
- 100 vodećih hrvatskih restorana
Manifestacije
- VieVinum 2016
- Gator Fest 2016, Baranja
- Održani 31. Dani rudarske greblice
- 6. Dani Pošipa
Degustacije
- Otvoren Pizza bar u Zagrebu
- Predstavljena Akademija Kralj žara
- Njeno veličanstvo Šljivovica
- Prezentacija vina Medea
- Trijumf vinarije Benvenuti u Londonu
Predstavljamo
- Iločki podrumi
- Restoran Badi, Lovrečica
Urednikova kolumna
- Muvanje Korčula gradom
Podrumarov dnevnik
- Samostalno ocjenjivanje
Gastronomija
- Pusti pašti na volju
Recepti
- PaštaRIa u praksi
{tab=Riječ urednika}
Novi broj G.E.T. Reporta, koji upravo čitate, znači da su godišnji odmori polako iza nas. Nadam se da ste se odmorili i da ste spremni za nove izazove. Bilo je i tijekom ljeta nekih zanimljivih vinskih događanja, kao na primjer, Dani Pošipa; spominjemo ih, ali o njima više u sljedećem broju.
Jesen pred nama bit će prilično zanimljiva. Bit će, naravno, puno zanimljivih događanja. Profesor Dropuljić već je objavio datum festivala u Esplanadi, naravno i da nam je VinDel u Mariboru u planu, festival koji se itekako širi je Vinosaur u Banja Luci, morat ćemo ponovno do Korčule, na Dane Lumblije, a bit će tu još i pokoje iznenađenje.
Ono što me najviše raduje, jest činjenica da sami proizvođači, posebice vinari, počinju sami uvoditi sve stroža pravila kvalitete proizvoda i počinju se udruživati u interesne grupe, jer samo će tako kvaliteta doći do izražaja.
Sve više se priča o vinskom turizmu i radi se na tome. Vinari počinju shvaćati da je to jedan od, za njih, najbitnijih puteva. Moramo više turista privući na naše vinske ceste, jer nije turizam samo more. No kreće se... Polako, ali se ipak kreće. Naravno da nam je to itekako drago; ipak smo mi među prvima počeli zagovarati vinski turizam pa i sama nagrada Bijeli Grozd, koju dodjeljujemo za najbolji vinski podrum u turističkom smislu bit će ove godine dodijeljena peti put i polako, ali sigurno dobiva svoju vrijednost.
Dakle, bit će zanimljivo, sretat ćemo se, nadam se na puno događanja, a pripreme za ovogodišnji Bijeli Grozd kreću... Eto, od sutra!
Do sljedećeg broja,
veliki G.E.T.- ovski pozdrav!
Tomislav Stiplošek