Srijeda, 03 Veljača 2021

Dizajnerski nokti kao savršeni poklon za Valentinovo

Napisao:  G.E.T.
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Dizajnerski nokti kao savršeni poklon za Valentinovo

Kao praznik, Valentinovo je u Hrvatskoj prihvaćen početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, a potekao je od Biskupa Valentina koji je živio u Rimu u 3. stoljeću, u doba kada je car Klaudije Gotski odlučio zabraniti brak mladim muškarcima jer je smatrao da su neoženjeni muškarci bolji vojnici od onih koji imaju obitelj. Valentin se oglušio na njegove zapovjedi i u tajnosti održavao ceremoniju vjenčanja sve dok ga vlasti nisu uhvatile. Zbog toga ga je car Klaudije dao pogubiti odsijecanjem glave 14. veljače 269. godine. Nedugo nakon smrti, zbog svog plemenitog čina, Valentin je proglašen zaštitnikom zaljubljenih, a dan njegove smrti danom zaljubljenih ili Valentinovo.

Za Valentinovo je uobičajeno da se kupuju darovi onima koje se voli, a ove godine napravite nešto izuzetno - muškarci, počastite svoju dragu; žene, počastite sebe (jer, zašto ne?) lijepo uređenim i dizajnerski ukrašenim noktima!

O trendovima i idejama za nokte u duhu Valentinova razgovarali smo s Leonarom Gorupić, mladom i talentiranom vlasnicom Leonara nails & makeup salona. S položenih preko 10 raznih edukacija iz oblikovanja i umjetničkog ukrašavanja noktiju, Leonara je stekla i pravo da i sama vodi usavršavanja za profesionalce i početne edukacije za sve zainteresirane u svojem salonu.

Dizajnerski nokti kao savršeni poklon za Valentinovo

"Za Dan zaljubljenih pripremila sam prijedlog od šest različitih dizajna noktiju u bojama ljubavi: crvenoj, ružičastoj i ljubičastoj. Valentinovo je dan koji želimo provesti sretni i zaljubljeni, a takvi nokti to i pokazuju." - rekla je Leonara Gorupić.

Crveni nokti

Crvena boja je boja ljubavi, strasti, požude emocija i žestine. Treba se okružiti crvenom bojom kada želite probuditi entuzijazam i interes, kada želite biti energični, a odjeća i detalji crvene boje na osobu privlače pažnju.

Prvi dizajn

Dizajnerski nokti kao savršeni poklon za Valentinovo

Klasična crvena balerina s jednostavnijim nail artom. Preko dva nokta prostiru se pisana slova koja podsjećaju na stara ljubavna pisma i čine ovaj dizajn jednostavnim i lijepim. Klasičan dizajn koji može nositi svaka žena!

Drugi dizajn

Dizajnerski nokti kao savršeni poklon za Valentinovo

Uz metalik efekt na tri nokta, crveni balerina nokti postaju još izraženiji. Na druga dva nokta stavila sam klasičan znak ljubavi - srca s crtama u dva različita smjera kako bi nokti izgledali efektnije.

Treći dizajn

Dizajnerski nokti kao savršeni poklon za Valentinovo

Ako želite privući pažnju na svoje nokte, ovo je pravi za izbor vas. S metalik efektom, ljubavnim nail artom, 3D frenchom s efektom mramora, babyboomerom s uzorkom srca i cirkonima za kraj, sigurno nećete proći neopaženo. Pravi izbor za one malo hrabrije!

Ružičasti nokti

Kao smirujuća nijansa crvene, ružičasta boja predstavlja zaljubljenost i romantiku. Ona stvara osjećaj skrbi, nježnosti, samopoštovanja i ljubavi te osjećaj prihvaćenosti. Ružičastu boju nosite kada želite smiriti osjećaje, opustiti se i biti zadovoljni.

Prvi dizajn

Dizajnerski nokti kao savršeni poklon za Valentinovo

Nude nokti u obliku sužene kocke, s dodacima ružičastog i srebrnog chroma, lijepi su i lagani, a novi trend, mramor rađen s folijom, koji se nalazi na prstenjaku, razbija klasiku i čini ih efektivnijima.

Drugi dizajn

Dizajnerski nokti kao savršeni poklon za Valentinovo

Jednostavniji dizajn sužene kocke u dvije nijanse ružičaste boje, s cirkonima postavljenim preko dva nokta u obliku srca i efektnim babyboomerom s glitterima i gradivnim gelom u boji, stvara prave „ljubavne nokte“ koje predstavljaju osjećaj zaljubljenosti.

Ljubičasti nokti

Za one koje ne vole ružičastu i crvenu, savršena alternativa je ljubičasta boja. Kao vrlo rijetka boja u prirodi, ljubičasta se povezuje s plemstvom, luksuzom, magijom i seksualnošću; kombinacija umirujuće plave s energičnom crvenom bojom simbolizira moć i luksuz.

Dizajnerski nokti kao savršeni poklon za Valentinovo

Ljubičasti chrome i glitter uz crnu boju na stiletto obliku noktiju stvaraju pravi mistični efekt, a dizajn srca na njima odličan je za blagdan Valentinova.

Jeste li odabrali svoj omiljeni dizajn? Ako ste još neodlučni, više fotografija Leonarinih radova možete pogledati na njenom Instagram profilu.

Proslavite Valentinovo sa svojom voljenom osobom sretni i zaljubljeni, a sebe počastite s lijepim noktima u duhu praznika. Javite se u Leonara nails & makeup salon na broj 099/4581378 i dogovorite svoj termin.