Srijeda, 16 Ožujak 2016

Recept: Iva Pehar - Tatar od tune (hladno predjelo)

Napisala: 
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Recept: Iva Pehar - Tatar od tune (hladno predjelo)

Treće poglavlje Premium priče održano je u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu. Ususret Uskrsu, glavna namirnica bio je hren, kojeg je osigurala ludbreška tvrtka Agro Altera, a u 5 sljedova jela (od čega su čak dva bila deserti) uklopila Iva Pehar, prošlogodišnja pobjednica Master Chefa. 

Hladno predjelo: Tatar od tune / recept za 4 - 6 osoba

Premiumprica3poglavljeNovageneracija48.jpgSastojci:

  • 300 g svježe tune
  • 2 avokada
  • 10 g klica od poriluka
  • 300 g milerama
  • 2 žlice extra-ljutog ludbreškog hrena
  • 1 limeta
  • 1 žličica svježeg đumbira
  • Soja umak po želji
  • 1 zeleni mladi luk
  • 1/2 svježi čili
  • 1 žlica crnog sezama
  • 1 žlica bijelog sezama
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 1 kukuruzni baguette
  • 8 žlica maslaca
  • 1 žličica suhog mažurana
  • Sol i papar

Premiumprica3poglavljeNovageneracija44.jpgPremiumprica3poglavljeNovageneracija45.jpg

Priprema:

  • Tunu isjeckajte na sitne kockice i aromatizirajte mladim lukom, đumbirom, soja umakom, čilijem, koricom limete, crnim i bijelim sezamom, maslinovim uljem i paprom
  • Dekorirajte tanko narezanim kriškama avokada i ostavite po strani.
  • Baguette narežite na tanke kriške te namažite aromatiziranim maslacem (mažuran, češnjak, sol i papar)
  • Zapecite ga u pećnici dok ne porumeni
  • Za namaz od hrena pomiješajte mileram i hren
  • Sve servirajte na tanjur

 Premiumprica3poglavljeNovageneracija75.jpgPremiumprica3poglavljeNovageneracija78.jpg

Uz ovo jelo sommelier Ivan Maljevac sljubio je Stručić Poštenjak (kupaža 70% graševine, 20% chardonnaya i 10% sivog pinota)

 

Sve o Premium priči 3 pročitajte ovdje: Premium priča 3