Treće poglavlje Premium priče održano je u Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu. Ususret Uskrsu, glavna namirnica bio je hren, kojeg je osigurala ludbreška tvrtka Agro Altera, a u 5 sljedova jela (od čega su čak dva bila deserti) uklopila Iva Pehar, prošlogodišnja pobjednica Master Chefa.
Hladno predjelo: Tatar od tune / recept za 4 - 6 osoba
Sastojci:
- 300 g svježe tune
- 2 avokada
- 10 g klica od poriluka
- 300 g milerama
- 2 žlice extra-ljutog ludbreškog hrena
- 1 limeta
- 1 žličica svježeg đumbira
- Soja umak po želji
- 1 zeleni mladi luk
- 1/2 svježi čili
- 1 žlica crnog sezama
- 1 žlica bijelog sezama
- 1 dcl maslinovog ulja
- 1 kukuruzni baguette
- 8 žlica maslaca
- 1 žličica suhog mažurana
- Sol i papar
Priprema:
- Tunu isjeckajte na sitne kockice i aromatizirajte mladim lukom, đumbirom, soja umakom, čilijem, koricom limete, crnim i bijelim sezamom, maslinovim uljem i paprom
- Dekorirajte tanko narezanim kriškama avokada i ostavite po strani.
- Baguette narežite na tanke kriške te namažite aromatiziranim maslacem (mažuran, češnjak, sol i papar)
- Zapecite ga u pećnici dok ne porumeni
- Za namaz od hrena pomiješajte mileram i hren
- Sve servirajte na tanjur
Uz ovo jelo sommelier Ivan Maljevac sljubio je Stručić Poštenjak (kupaža 70% graševine, 20% chardonnaya i 10% sivog pinota)
Sve o Premium priči 3 pročitajte ovdje: Premium priča 3