Kulinarska zvijezda Rudolph van Veen došao je po prvi puta u Hrvatsku, na veliko zadovoljstvo njegovih obožavatelja. Zahvaljujući generalnom pokrovitelju Zvijezdi, Rudolph je održao svoj prvi kulinarski show u hotelu Double Tree by Hilton, točnije u Oxbo Urban Bar & Grillu.
Simpatičan Rudolph odlučio je okupljenima pripremiti jednu neobičnu, ali vrlo ukusnu salatu s jagodama, rajčicama, kozicama i nezaobilaznim ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Uz ovu eklektičnu salatu, Rudolph je demonstrirao i kako napraviti piletinu začinjenu pivom, što je sve zajedno oduševilo sve prisutne.
Rudolph je tijekom kulinarskog showa imao pomoć poznatog hrvatskog chefa, ujedno i Executive chefa Oxbo Urban Bar & Grilla Tomislava Nikšića koji je s veseljem ugostio svog nizozemskog kolegu te mu pomogao u pripremi ovih kreativnih jela. Kako ništa ne može proći bez ženske ruke u kuhinji, dvojici vrsnih chefova pridružila se i voditeljica Barbara Kolar, ujedno i velika ljubiteljica Rudolpha van Veena, koja je bila vrlo zainteresirana za kuharske savjete te je priznala:
{jb_comment}Iako nemam mnogo vremena za kuhanje, kad god uhvatim priliku rado se upuštam u pripremu Rudolphovih recepata jer su jednostavni, a opet neodoljivi. Kad sam čula da dolazi u Zagreb, oduševila me pomisao da ću imati priliku upoznati ga i osobno.{/jb_comment}
Iako je riječ o Rudolphovom prvom dolasku u Hrvatsku, već je imao prilike kušati i neke lokalne specijalitete poput zagorskih štrukli te je iskreno priznao:
{jb_comment}Jedna od mojih ljubavi su zasigurno kolači te me po tome ljudi najviše prepoznaju, upravo zahvaljujući emisiji Rudolphova pekarnica na 24Kitchen TV-u, no istovremeno veliki sam ljubitelj slanih jela. Uvijek me veseli doći u novu zemlju te istražiti okuse i mirise tradicionalnih jela, stoga moram priznati kako su me zagorski štrukli koje sam probao uistinu oborili s nogu. Najviše od svega veselim se velikom kulinarskom događanju u City Centeru one West u kojem ću probati recepte kandidata koji su se prijavili kako bi me impresionirali.{/jb_comment}
Svi koji prate kanal 24KITCHEN znaju da gledajući imaju priliku i naučiti nove savjete i recepte pa tako i u ovoj situaciji donosimo recepte za ova dva jela:
{tab=Salata s jagodama i kozicama}
Potrebna oprema:
- 1 mali nož
- 1 kuharski nož
- 1 velika zdjela
- 1 daska za rezanje
Sastojci i potrebne količine za 10 osoba:
- 1 crveni luk
- 50 ml octa od maline
- 1 žlica francuskog senfa
- 1 žlica meda
- 200 ml Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Mlinci za papar i sol
- 500 g velikih ili malih rajčica
- 500 g svježih jagoda
- 500 g očišćenih kozica
- 1 svežanj bosiljka
- dovoljna količina listova zelene salate
- Svježi kruh
Priprema:
Dressing
- Prvo pripremiti dressing za salatu
- Sitno nasjeckati luk
- Pomiješati ocat od malina, senf, med, luk, sol i papar
- Dodati Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje te sve pomiješati
- Narezati rajčice na male komade, ukloniti peteljke od jagoda i razrezati ih na polovice
- Narezati kozice po dužini na dva dijela
- Pomiješati rajčice i kozice s dressingom
Salata
- Narezati bosiljak
- Oprati listove salate i raspoloviti ih
- Pomiješati bosiljak, listove salate i dressing
- Staviti zdjelu u hladnjak i servirati sa svježom toplom šnitom kruha
{tab=Pivska piletina}
Potrebna oprema:
- 1 daska za rezanje
- 1 pećnica zagrijana na 180 stupnjeva C0
- 1 vatrostalna posuda
- 2 kuharska noža
- kuhinjski konac
Sastojci:
- 1 pile
- 1 žlica kajenskih začina
- Sol I papar
- 1 limenka piva
- 500 g krumpira
- 200 g gljiva
- 1 zelena paprika
- 4 zrele rajčice
- 1 luk
- Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 limun
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva C0
- Začiniti piletinu s kajenskim začinima
- Otvoriti limenku piva i otpiti trećinu
- Napuniti piletinu s limenkom piva
- Položiti pile na krumpir i povrće
- Peći između 50 do 60 minuta