Petak, 10 Svibanj 2013

EKOZONA: recepti za najmlađe povodom Majčinog dana

Napisala: 
(Reading time: 2 - 4 minutes)
EKOZONA: recepti za najmlađe povodom Majčinog dana

Povodom Majčinog dana, koji se obilježava svaku drugu nedjelju u mjesecu svibnju, EKOZONA je pripremila tri recepta za najmlađe, budući da sa zdravim prehrambenim navikama nikada nije prerano početi. Majkama je dobrobit i zdravlje njihove djece na prvom mjestu, stoga im EKOZONA, prva hrvatska ekološka robna marka povodom nadolazećeg Majčinog dana poklanja recepte za cjelovite dječje kašice pripravljene od ekoloških proizvoda.  Zaputite se već ovog vikenda do najbliže prodavaonice hrvatskog trgovačkog lanca Konzuma, po sve što Vam je potrebno za zdrav obrok Vašeg djeteta.

Kako je za cjelovitu pripremu EKOZONA kasica važno odabrati povrće iz biološko organskog uzgoja. Biološko  organski uzgoj važan je za ljudsko zdravlje i za  zdrav okoliš. Namirnice uzgojene na ovaj način sadrže vitalnu  energiju koja je važna za naše zdravlje i za naš imunološki sustav. Povrće je slatko, jer  ne sadrži puno dušika,  koji  zelenom  lisnatom povrću  daje gorkast okus. Koncentracija suhe tvari je veća,  što daje bolji okus povrću, jer nije gnojeno mineralnim gnojivom koje veže veću količinu vode što izaziva brži rast i veću težinu. Nema ostataka  pesticida ni teških metala, koji veoma loše  utječu  na ljudsko zdravlje.

Jadranka Boban Pejić,  predsjednica uprave Biovege i prvo ime prirodne prehrane u Hrvata izjavila je sljedeće: "Majčin dan prilika je da se majkama zahvalimo na ljubavi, podršci i dobrim savjetima tijekom svih ovih godina. Zanimljiv podatak dolazi sa sveučilišta Colorado gdje su američki znanstvenici otkrili kako se okusi počinju razvijati već u majčinoj utrobi. Prehrambene navike majke tako oblikuju djetetov okus i određuju što će kasnije rado jesti. Stoga mislim da je ovih nekoliko jednostavnih recepata krasan poklon za majke kojima je važna cjelovita prehrana djece."

EKOZONA donosi tri ukusna recepta:


 

 

 

Više u ovoj kategoriji: Recepti: ljetne salate »