Subota, 06 Veljača 2016

G.E.T. Report 23

Napisala: 
G.E.T. Report 23
 

 

Neka vam ovo Valentinovo bude vatromet ljubavi!

 

{tab=Sadržaj}

Iz sadržaja:

Najave

  • Whisky Sajam ZG016
  • Zagreb Coffee & Chocofest
  • En Primeur 2016
  • Grand Tasting
  • Mainardi Pizza Talent kup Istra 2016
  • Otvorene prijave na DWWA 2016

Valentinovo

  • Valentinovo u znaku užitaka i relaksacije
  • Romantični bijeg u Zagorje

Novosti

  • Uspjeh Bajke na dlanu
  • Ledene berbe godišta 2015
  • Nova marka vina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Turizam

  • Upoznajte Imotski

Manifestacije

  • Sveti Vinko i njemu posvećena slavlja
  • Vincekovo u Prigorju
  • Vincelovo u Kutjevu

Degustacije

  • EverGreen Sushi Bar u Zagrebu
  • Gastronomski kvartet u osam sljedova
  • Funk’n’Disco srijedom (i novi wine bar u Zagrebu)
  • Vina Galić

Interview

  • Interview: Sandra Nedjeljko

Gastronomija

  • Sarma na potpuno drugačiji način

Vinske skitnje

  • Vozi, vozi kroz vinograd - Burgundija · Otkud nas trojica u Burgundiji?

Podrumarov dnevnik

  • Vinarstvo: sumporenje vina

 

{tab=Riječ urednika}

Prošlo je Vincekovo i stigla je veljača, mjesec maškara i ljubavi. Uvijek sam se pitao zašto su maškare i ljubav u istom mjesecu... Sigurno postoji neka veza. No dobro, držimo se mi ipak Vincekovog. U ovom broju vam donosimo veliku foto reportažu s Vincekovog, a bili smo na dvije proslave: u vinariji Prigora i na onoj, već poznatoj, u Kutjevu d.d. Možete pročitati i priču o Imotskom, hrvatskom biseru koji još čeka da ga se otkrije. Donosimo vam još pregršt reportaža i najava; nadam se da ćete pronaći nešto za sebe. Ove godine nekoliko vinarija ima organiziranu ponudu za Valentinovo, što je još jedan napredak u pravcu da vinarije postaju turističke destinacije. Samo im treba dovesti prave goste.
Razgovarao sam s Emilom Mehdinom iz Stina vina i potvrdio je moja razmišljanja - ako imate top proizvod, nije problem niti u cijeni, niti u količini, ali kvaliteta mora biti vrhunska. Mi smo premala zemlja da bi radili osrednja vina. To, u stvari, znači sljedeće: njihovo vino Remek djelo, čija je cijena nešto viša od 50 eura, ponudili su ugostiteljskoj kući u Jakarti; pitanje je bilo samo „Koliko nam toga možete isporučiti?”, a kada su im odgovorili da mogu odvojiti dvije palete, naručitelji nisu odustali. Dakle, i cijena i količina su manje bitne. Igra jedino kvaliteta.
I na kraju, jedna najava za sljedeći broj: donosimo reportažu s otvorenja izložbe fotografija naše Helene Pletković.

Do sljedećeg broja,

veliki G.E.T.- ovski pozdrav!

Tomislav Stiplošek

 

Iz sadržaja:

Najave

·      Whisky Sajam ZG016

·      Zagreb Coffee & Chocofest

·      En Primeur 2016.

·      Grand Tasting

·      Mainardi Pizza Talent kup Istra 2016.

·      Otvorene prijave na DWWA 2016

Valentinovo

·      Valentinovo u znaku užitaka i relaksacije

·      Romantični bijeg u Zagorje

Novosti

·      Uspjeh Bajke na dlanu

·      Ledene berbe godišta 2015

·      Nova marka vina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Turizam

·      Upoznajte Imotski

Manifestacije

·      Sveti Vinko i njemu posvećena slavlja

·      Vincekovo u Prigorju

·      Vincelovo u Kutjevu

Degustacije

·      EverGreen Sushi Bar u Zagrebu

·      Gastronomski kvartet u osam sljedova

·      Funk’n’Disco srijedom (i novi wine bar u Zagrebu)

·      Vina Galić

Interview

·      Interview: Sandra Nedjeljko

Gastronomija

·      Sarma na potpuno drugačiji način

Vinske skitnje

·      Vozi, vozi kroz vinograd - Burgundija

·      Otkud nas trojica u Burgundiji?

Podrumarov dnevnik

·      Vinarstvo: sumporenje vina